GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Tongeren investeert 65 miljoen euro

Tongeren
Dirk Roefflaer

Meerjarenplan: De tweede aanpassing van het Meerjarenplan werd goedgekeurd: Er zal 65 miljoen geïnvesteerd worden, waarvan 22,7 miljoen via subsidies, 30,6 miljoen met eigen middelen en 12 miljoen via nieuwe leningen. De schuldportefeuille zal deze legislatuur met 24 procent dalen tot 46,4 miljoen. Volgens raadslid Ruben Stassen (Groen) worden de cijfers opgesmukt door de totale uitverkoop van het stedelijk patrimonium. Volgens schepen Stassen (financiën) ligt een groot deel van het patrimonium buiten Tongeren en heeft het geen meerwaarde voor de stad.

De Piepel: Raadslid Lucienne Castermans (Groen) betreurt dat de werking van DC De Piepel serieus wordt afgebouwd: “Klusjesdienst ‘De Karwei’ werd afgeschaft, samen met de dorpsrestaurants, de Mindermobielencentrale en de toelage voor mantelzorgers. “We hebben gekozen voor een andere werking vanuit De Piepel. We kiezen voor buurtgerichte zorg om vereenzaming tegen te gaan en we gaan zeker niet alle activiteiten afschaffen”, reageerde schepen Schouterden (Sociale Zaken).

Verwaarloosde gebouwen: Het reglement voor het opstellen en beheer van de inventaris van verwaarloosde woningen en gebouwen, en gemeentebelasting op verwaarloosde woningen en gebouwen dat afloopt af op 31 december wordt verlengd: “De inventaris telt 44 woningen die beschouwd worden als verwaarloosd. Hiervan komen er 31 in aanmerking voor de belasting op verwaarlozing”, verduidelijkte schepen Vrancken (Ruimtelijke ordening). 

(diro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer