Danielle Dierckx van De Roma. ©  Walter Saenen - WAS

De Roma vindt sluiting een “kaakslag”, Kinepolis begrijpt de beslissing niet

Ook de Antwerpse concertzaal De Roma en cinemaketen Kinepolis reageren ontgoocheld op de verplichte sluiting, die zondagochtend ingaat.

cwl

“Dit is een kaakslag voor ons”, zegt Danielle Dierckx, coördinator van De Roma. “Deze sluiting is geen goed nieuws voor het mentale welzijn van onze medewerkers, onze bezoekers en de artiesten. We moeten bij elke sluiting weer moed bij elkaar rapen en elkaar rechthouden. We zullen voor de zoveelste keer maar weer proberen om hier door te komen. Het vervelende is dat we niet weten wanneer we weer open mogen gaan. We hebben nood aan een coronabarometer, die bijvoorbeeld zegt dat er bij een bepaald niveau van besmettingen weer concerten mogen doorgaan. Nu kunnen we niet aan langetermijnplanning doen.”

Niet geadviseerd

Ook cinemaketen Kinepolis, dat onder meer een vestiging in Antwerpen heeft, reageert aangeslagen. “We begrijpen niet dat we vanaf zondag moeten sluiten”, zegt woordvoerder Anneleen Van Troos. “De experts hadden geen sluiting van cinemazalen geadviseerd. Met alle veiligheidsmaatregelen die er al zijn, kunnen we niet begrijpen dat een sluiting van de bioscopen het aantal besmettingen zou kunnen verminderen. We hebben het gevoel dat er geen ernstige basis is voor deze beslissing. Net in een periode dat het mentale welzijn zo op de proef wordt gesteld, moeten wij sluiten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER