© De Lijn

‘Kleinste buschauffeur van het land’ werd eerst afgekeurd door De Lijn, maar nu schittert hij in campagne om buschauffeur te worden

Zelzate -

Rachid Agnaou (50) is het gezicht van een nieuwe reclamecampagne voor rijopleidingen met de bus. Opmerkelijk genoeg werd hij door vervoersmaatschappij De Lijn afgekeurd wegens zijn geringe lengte. Ganda Cars, een onderaannemer van De Lijn, gaf hem echter een tweede kans.

Koen Van Waesberghe

Rachid Agnaou (50), geboren en getogen Zelzatenaar, is met zijn 1,46 meter waarschijnlijk de kleinste buschauffeur van het land, maar dat kan hem niet deren. “Ik rij al zes jaar met de bus, vooral toeristisch opdrachten: mensen naar skigebieden vervoeren bijvoorbeeld. Door de coronapandemie raakte ik echter mijn job kwijt.”

Rachid nam daarom deel aan een examen om chauffeur bij De Lijn te worden, maar werd daar afgekeurd omdat de minimumlengte 1,60 meter bedraagt. Hij kwam vervolgens in contact met Ganda Cars uit Wondelgem, een onderaannemer van de vervoersmaatschappij. Daar konden ze hem wel helpen. “Wij werken met twee busconstructeurs en hebben een bus waarmee Rachid perfect kan rijden”, klinkt het. “Hij is supervriendelijk en wordt heel gewaardeerd bij zijn collega’s.”

De 50-jarige buschauffeur is nu te zien in een nationale reclamecampagne van BeChauffeur.be, een rijschool voor bussen. Zijn voornaamste routes zijn lijn 55 (Gent-Zelzate), lijn 58 (Gent-Brugge) en lijn 97 (Eeklo-Zelzate).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer