loon
Volledig scherm
loon © Freepik

Inflatie stijgt naar hoogste peil sinds 2008: sociale uitkeringen en ambtenarenlonen tweede keer omhoog in vijf maanden, ook in deze sectoren stijgen de lonen

Door de aanhoudend hoge inflatie is de spilindex voor de tweede keer in vijf maanden overschreden. Dat betekent dat de sociale uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes de komende maanden opnieuw met 2 procent stijgen. Dat blijkt uit cijfers van het statistiekbureau Statbel.

49 reacties

  • Vital Verstraten

    2 jaar geleden
    Wel in dat artikel over nationale bank en het aantal biljetten in omloop, er is een pittig vergeten detail, de geldhoeveelheid sinds de invoering van de euro, deze is gestegen van 4000 miljard in 2000 tot nu 14300 miljard !, wel dat is een factor 3,6. DIT is de inflatie en NIETS anders. Als ik eens kijk is mijn loon niet maal 3,6 gegaan maar maal 1,4 ( de fake index ) .Wie heeft hier de burger bestolen door de koopkracht van zijn geld te stelen?
  • Marc Stromberg

    2 jaar geleden
    Aan alle pensioenklagers: pensioenen stijgen automatisch met 2 procent, de maand nadat de spilindex overschreden werd. Nu dus in jqnuari 2022.
  • Domien Jaumain

    2 jaar geleden
    Eens nadenken om bepaalde producten uit de index te halen index eens onder de loupe nemen
  • Lieven tanghe

    2 jaar geleden
    In de private sector zal dit leiden tot besparingen op personeel en hogere doelstellingen om deze extra uitgaven te compenseren .Bij de overheid zal er niets veranderen , de tekorten gaan enkel maar toenemen !
  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    Inflatie betekent op termijn steeds een verarming van de werkende bevolking. Er zal snel genoeg een indexsprong of een kostenbesparende maatregel op de regeringstafel komen om de concurrentiepositie van bedrijven te beschermen. De gezondheidsindex ligt lager dan de werkelijke inflatie, die je op verschillende manieren kan beoordelen. Gelukig waakt Conner Rousseau over de lage minimumpensioenen...