Videospeler inladen...

Hoogtepunten De Warmste Week: Yvonne uit Rumst wint Merkelschilderij, overhandigd door Wouter Beke zelf

De Warmste Week is aan zijn zesde dag toe. Het thema van de solidariteitsactie is dit jaar "Kunnen zijn wie je bent". Het kloppend hart van de actie, DWW Radio, zendt uit vanuit gaststad Mechelen. De Warmste Week zamelt geld in om 200 projecten te steunen die ervoor zorgen dat mensen echt zichzelf kunnen zijn. Volg hier doorheen de dag de hoogtepunten van De Warmste Week.

Merkelschilderij van Wouter Beke gewonnen door Yvonne uit Rumst: "Nog geen plek voor, maar komt zeker niet op het toilet"

Wie het schilderij van Angela Merkel, van de hand van minister Wouter Beke wilde winnen, moest deelnemen aan de smsveiling van De Warmste Week. Yvonne uit Rumst is de gelukkige winnaar geworden. Ze kreeg het werk aan haar voordeur, uit de handen van minister Beke zelf: een grote verrassing.  

"Wel plezant om zoiets te winnen", reageert Yvonne. "Zeker omdat ik meneer Beke ken vanop tv, is dat wel speciaal. Komt ge niet binnen?"

Waar het schilderij een plek krijgt, weet Yvonne nog niet. "Het komt zeker niet op het toilet, want dat hangt vol, maar ik vind wel plaats", klinkt het. "Ik vind het heel schoon, proficiat voor uw schilderkunsten." "En u bedankt om De Warmste Week te steunen", aldus Beke.

Videospeler inladen...

Fien en Peter portretteren elkaar in "Beke-stijl"

In de ochtendshow van DWW Radio kwam minister van Welzijn Wouter Beke reclame maken voor de veiling van zijn portret van ex-bondskanselier Angela Merkel. Een doek dat hij maakte om afscheidnemende Duitse politica te bedanken voor haar politieke loopbaan. Beke besloot het werk niet zelf te houden, of cadeau te doen aan iemand, maar te veilen ten voordele van De Warmste Week. 

Beke inspireerde Peter Van de Veire en Fien Germijns om zelf met penselen en doeken aan de slag te gaan, en een portret van elkaar te maken in dezelfde kenmerkende Beke-stijl. Of ze lijken op hun geschilderd evenbeeld? Oordeel zelf.

Acteur Ben Segers praat open over eigen psychische problemen en de zoektocht naar een therapeut

Acteur Ben Segers heeft op DWW Radio openlijk gepraat over zijn zoektocht naar professionele hulp, in de periode dat hij met een bipolaire stoornis kampte. "Praten helpt altijd: dat heeft het bij mij ook gedaan. Ik kon eerst zelf niet benoemen wat er met mij aan de hand was. En dan kwam de zoektocht naar iemand in de professionele wereld met wie ik kon praten. Dat moet iemand zijn met wie je een klik hebt. En dan voelt een gesprek met een hulpverlener aan als een babbel met gelijk wie."

Videospeler inladen...

"Zo vet!": Knaldrang is woord van het jaar, dankzij gelijknamige nummer van Nederlandse zangeres Merol

De Nederlandse zangeres Merol is één van de muzikale gasten bij DWW Radio. Zij bracht vorig jaar in volle coronacrisis het nummer "Knaldrang" uit, over het verlangen naar ongeremd uitgaan en feestjes. En dat woord viel ook in ons land in de smaak, want "knaldrang" werd niet in Nederland maar in Vlaanderen verkozen tot woord van het jaar. 

"Ik wist helemaal niet dat die verkiezing deze week zou gebeuren, heel vet is dat!", reageert ze. "Leuk dat zo'n positief woord het heeft gehaald hier."

Vanavond is Merol ook op de Vlaamse televisie te zien: ze komt als allerlaatste finaliste erbij in "De slimste mens ter wereld". In de ultieme finale neemt ze het op tegen de Nederlandse talkshowhost Arjen Lubach en intensivist en corona-expert Geert Meyfroidt. 

"Dat programma was eigenlijk écht mijn feestje dit jaar. Want op muzikaal vlak zijn er zo veel teleurstellingen geweest. Volgend jaar heb ik een tournee gepland, die hopelijk kan doorgaan." 

Videospeler inladen...

Een originele acties ten voordele van De Warmste Week: pony's knuffelen

Vliegende reporter Laura Govaerts bezoekt in Houthalen een wel héél originele actie om geld mee in te zamelen voor de 200 projecten van De Warmste Week. Wie wil, kan tegen betaling komen wandelen of knuffelen met de pony's van Linne (14). 

Govaerts zelf heeft op die manier kennisgemaakt met pony Basje. "Wat een feest, dit voelt als een droom", klinkt het enthousiast. Voor de gelegenheid hebben de pony's trouwens enkele feestelijke vlechtjes in hun lange haren gekregen.

Videospeler inladen...

Dansen als majorettes: Fien en Peter wagen zich eraan

Tijdens het dagelijkse "Iedereen danst"-moment om 10 uur kwam een groep majorettes het goede voorbeeld geven aan de DWW Radio-studio in Mechelen. En voor de gelegenheid trokken Peter Van de Veire en Fien Germijns ook een majorettenoutfit aan, om al dansend het beste van zichzelf te geven.

Videospeler inladen...

Meest gelezen