Belga

Kedist Deltour over haar jaar als Miss België: "Ik ben zoveel sterker geworden"

De mooiste van België kwam dit jaar uit Harelbeke. Hoe beleefde Kedist Deltour haar jaar als Miss België? De hereniging met haar biologische vader in Ethiopië en de overstromingen in België hebben het meeste indruk op haar gemaakt.

2021 was weer een jaar vol bijzondere gebeurtenissen én mensen om trots op te zijn. Radio 2 blikt terug op het voorbije jaar waarin mensen vanuit heel Vlaanderen een belangrijke rol hebben gespeeld. Reden genoeg voor Radio 2 om hen op een voetstuk te plaatsen. We blikken een week lang terug op hun verhaal, op wat het effect is geweest en op wat ze betekend hebben in hun regio.

"Dankzij Miss België ben ik een ander persoon geworden", vertelt Kedist Deltour aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Ik ben zoveel sterker geworden. Als ik mijn kroontje volgend jaar moet doorgeven, zal het met veel plezier zijn. Zo geef ik de volgende Miss België de kans om even veel te groeien als ik heb gedaan." 

Het was verschrikkelijk om die ondergelopen huizen te zien en te beseffen hoeveel mensen gestorven zijn

Kedist Deltour, Miss België 2021

Over haar hoogtepunten en dieptepunten van 2021 moet ze niet te lang nadenken. "Het absolute dieptepunt was de zondvloed in Wallonië. Met de organisatie van Miss België zijn we een handje gaan helpen. We hebben een luisterend oor geboden en materiaal uitgedeeld. Het was verschrikkelijk om die ondergelopen huizen te zien en te beseffen hoeveel mensen gestorven zijn. We moeten nu wakker schieten. De klimaatsverandering bestaat! We stonden er nooit bij stil dat zulke overstromingen ook bij ons konden gebeuren."

Kedist Deltour

Het persoonlijke hoogtepunt was een diep emotioneel moment toen ze na 15 jaar voor het eerst haar biologische vader terugzag in Ethiopië. Toen ze 9 was en haar moeder overleed, werd Kedist Deltour afgestaan voor adoptie. "De hereniging met mijn vader was echt het mooiste moment van mijn leven. Dat heeft me nog eens sterker gemaakt."

Meest gelezen