Harry en Meghan tonen voor het eerst foto van dochtertje Lilibet op hun kerstkaart

Prins Harry en Meghan Markle tonen op hun kerstkaart voor het eerst een foto van hun dochtertje Lilibet, dat ondertussen 6 maanden oud is. In een breuk met de koninklijke traditie hadden ze tot nog toe geen enkele foto verspreid van de kleine Lilibet, die op 4 juni dit jaar geboren is in de Verenigde Staten.

Prins Harry en Meghan hebben meer dan zes maanden na haar geboorte de eerste foto van hun dochtertje Lilibet verspreid. De foto siert de kerstkaart van het gezin. Meghan houdt een schaterlachende Lilibet in haar armen, terwijl Harry meelacht en zijn arm beschermend rond zijn zoontje Archie houdt (inmiddels 2,5 jaar oud). Voor het eerst merken we nu ook duidelijk dat Archie het rode haar van zijn vader geërfd heeft.

Lees verder onder de afbeelding van kerskaart:

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, het tweede kindje van de hertog en hertogin van Sussex, is op 4 juni dit jaar geboren in Santa Barbara in de Amerikaanse staat California. Ze is de achtste in de lijn voor de troonopvolging van het Verenigd Koninkrijk. Voorzover bekend heeft nog nooit iemand van haar Britse familie haar in levende lijve kunnen ontmoeten. 

Koosnaampje van de Queen

Lilibet is geboren in het Santa Barbara Cottage Hospital. Ze is genoemd naar een koosnaampje van de Queen: zo noemde prinses Margaret haar oudere zusje Elizabeth toen ze nog niet zo goed kon spreken, en de familie is het koosnaampje lang blijven gebruiken. Prins Philip, de echtgenoot van de Queen die op 9 april dit jaar overleed, was wellicht de laatste die de Queen met Lilibet mocht aanspreken. 

Lilibets tweede naam Diana verwijst naar haar grootmoeder Diana, prinses van Wales, die in 1997 overleed bij een verkeersongeval in Parijs.

Tot grote woede van de Britse boulevardpers en vooral de persfotografen hebben Harry en Meghan altijd de controle willen houden over de verspreiding van foto’s van hun kinderen. Daarmee braken ze met de bestaande traditie, en met de afspraak dat fotografen in ruil voor een aantal geplande fotoshoots de kinderen de rest van de tijd met rust zouden laten. Deze foto is genomen door fotograaf Alexi Lubomirski, die ook de verlovingsfoto en huwelijksfoto's van het paar mocht maken. 

Meest gelezen