©  BELGA

BK cyclocross in Middelkerke gaat door op voorziene datum: burgemeester Jean-Marie Dedecker bereikt akkoord na “open gesprek”

De Belgische kampioenschappen veldrijden vinden goed en wel plaats op zaterdag 8 en zondag 9 januari in Middelkerke. Burgemeester Jean-Marie Dedecker en Belgian Cycling kwamen donderdagavond tot een deal om de tweedaagse toch doorgang te laten vinden, zelfs zonder publiek. “We doen financieel een toegeving.”

Hugo Coorevits
Bron: BELGA

Donderdagavond staken de bazen van Belgian Cycling - voorzitter Tom Van Damme en algemeen directeur Nathalie Clauwaert - en burgemeester Jean-Marie Dedecker de koppen bijeen. “We doen financieel een toegeving. Zoals we dat ook vorig jaar deden voor het BK in Meulebeke dat ook zonder publiek moest plaatsvinden. En zoals we ook al eerder deden tegenover Anzegem en Waregem voor de BK’s op de weg die ook al in de coronatijden werden gehouden.”

“We zijn eruit gekomen na een open gesprek. Het belangrijkste is dat er een akkoord is gevonden en dat de tweedaagse met daarin ook de jeugd het voorziene weekend blijft.”

Burgemeester Dedecker en Belgian Cycling proberen ondanks de beperkingen van dit BK een succesvol partnership te maken. Golazo, dat instaat voor de logistiek, stelde in een communiqué dat alle partijen er alles aan doen om op tv een mooi spektakel aan te bieden op zowel zaterdag als zondag.

“De burgemeester heeft geen ongelijk”

Jean-Marie Dedecker trok woensdagavond hard van leer toen duidelijk werd dat ‘zijn’ Belgische kampioenschappen veldrijden door de nieuwe maatregelen van het Overlegcomité van woensdag zonder publiek moesten plaatsvinden. In normale omstandigheden werden voor dit evenement 20.000 toeschouwers verwacht over de twee dagen.

“De burgemeester heeft geen ongelijk. We hopen dat het gezond verstand bij de politici snel terugkeert”, stelde Van Damme. “We hebben het hier over een sport die in open lucht wordt bedreven en rekening houdt met alle veiligheidsvoorschriften. Sinds het begin van de corona-crisis respecteren we heel rigoureus alle mogelijke protocols. Misschien is het ijdele hoop, maar de dag dat door het Overlegcomité opnieuw geschakeld wordt, hopen we dat we bij veldritten toeschouwers kunnen toelaten, al was het maar in beperkte mate. Zowel Middelkerke, Belgian Cycling als alle andere organisatoren zijn nu slachtoffer van de verscherpte maatregels. Terwijl je zondag bij manier van spreken wel over de koppen kunt lopen in de winkelstraten van Antwerpen.” (hc)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer