Chef-kok Kristof Eylenbosch geeft alvast twee van minstens 150 kreeften een bouillonbad. Daarnaast wachten ook al de tientallen moten zalm.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Kristof Eylenbosch geeft alvast twee van minstens 150 kreeften een bouillonbad. Daarnaast wachten ook al de tientallen moten zalm. © Geert De Rycke

Traiteurs over de laatste sprint richting feesttafel: "Kreeft koken tot halfvier 's nachts. Elke minuut telt”

Voor u vanavond die kalkoenrollade of dat kreeftenbuffet aanvalt, trakteer misschien eerst de traiteurs op een smakelijk applaus. Want dat u straks alweer van zo’n heerlijk kerstmaal kan genieten, dankt u in de eerste plaats aan hùn slapeloze nachten en 28.000 stappen per dag. Verslag van de laatste sprint richting feesttafel: “Op kerstavond ben ik zodanig pompaf dat ik al van bij het begin van ‘Home Alone’ in slaap val.”