Politie aan het werk op de plaats waar de baby gevonden werd. ©  telegraaf

Baby die in vuilniszak gedumpt werd in Nederland, is begraven, moeder en vader nog steeds niet gevonden

De baby, die afgelopen mei in een vuilniszak werd gevonden in het Nederlandse Wernhout , is dinsdag begraven. De afscheidsbijeenkomst en begrafenis vonden plaats in een kleine kring, laat Joyce Vermue, burgemeester van gemeente Zundert, weten op Facebook. “Als we ooit een vallende ster gaan zien, we zullen wensen dat jij het bent misschien.”

Bron: telegraaf

In mei dit jaar werd de dode baby gevonden in Wernhout door een man die zijn twee honden daar uitliet. Het lichaam was gewikkeld in een vuilniszak. De politie werd onmiddellijk ingeschakeld. Agenten, forensische rechercheurs en een helikopter brachten de situatie in kaart en probeerden sporen veilig te stellen.

Uit onderzoek is gebleken dat de baby door geweld om het leven is gekomen. Maar de identiteit van zowel het meisje als haar ouders is nog volstrekt onduidelijk. Het onderzoek, dat gevoerd wordt door het Team Grootschalige Opsporing, is dus nog in volle gang. De politie heeft ruim 25 tips gekregen over de zaak.

LEES OOK. Babylijkje gevonden in vuilzak net over Nederlandse grens: “We sluiten niet uit dat moeder uit België komt”

De overleden baby heeft een naam gekregen: Amélief van het Ven, roepnaam Amy. Daarmee willen de vinder, gemeente Zundert, politie en het Openbaar Ministerie haar “de aandacht en het respect geven die zij verdient”.

De baby werd gevonden op park Wernhoutsburg. Tips zijn nog altijd welkom, benadrukt de burgemeester in haar bericht. Eerder werd al een opsporingsbericht in het Pools gedeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER