Viroloog Christian Drosten
Volledig scherm
Viroloog Christian Drosten © via REUTERS

Duitse topviroloog pleit voor 1G: “Omikron herschrijft de regels”

Christian Drosten beschouwt omikron als dé variant waarbij het virus endemisch wordt en dat is op zich hoopvol nieuws, “maar tot die tijd wordt het zwaar en zullen we voor grote uitdagingen komen te staan”. Indien de huidige coronamaatregelen niet het verhoopte resultaat opleveren, moet gedacht worden aan 1G waarbij de G staat voor geboosterd, zo pleit de topviroloog in de krant ‘Süddeutsche Zeitung’.

18 reacties

  • luc van duyse

    2 jaar geleden
    Ik ben geboosterd en zou graag de omikronvariant nog eens oplopen, zodat superimmuniteit ontstaat die mogelijks levenslang duurt. Ben optimistisch dat we in de eindfase van de pandemie zitten.Wat de kritiek op de opeenvolgende vaccins betreft : ook voor baarmoederhalskanker is gebleken dat 4 prikken noodzakelijk zijn om volledig beschermd te zijn.
  • David Lievens

    2 jaar geleden
    Norman Hardy, deze Duitse viroloog zegt net hetzelfde. Daarom pleit hij om enkel mensen met een boosterprik overal toe te laten. Hij zegt net hetzelfde als onze wetenschappers en verwacht ook een grote golf.
  • Eddy red roc

    2 jaar geleden
    Een geschenk uit de hemel binnenkort iedereen een prikkaart geen prik geen vinkje alle 3 of 6 maanden een booster plezant
  • Norman Hardy

    2 jaar geleden
    Deze duitse viroloog heeft al van in het begin van de pandemie een nuchtere en klare kijk. Onze biostatistici Molenberghs en Wenseleers verwachten met omikron niet alleen een nieuwe golf, zij zien al een tsunami op ons afkomen. Het enige wat hier lukt is jo-jo gepruts en paniekzaaien.
  • RIET HEIRMAN

    2 jaar geleden
    In Duitsland zijn er nog neutrale en slimme virologen, en die mogen daar ook aan het woord komen. In Nederland is dat ook het geval. Hier niet.