Bart De Wever en Els van Doesburg steken handje toe in Antwerps vaccinatiecentrum

Antwerpen -

Burgemeester Bart De Wever en schepen voor gezondheidszorg Els van Doesburg trokken vanochtend naar het vaccinatiecentrum in Antwerp Expo om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken. Ze namen chocolade mee en gingen zelf ook even aan de slag als vrijwilliger.

sdb

De boostercampagne in Antwerpen draait op volle toeren en dat zullen burgemeester Bart De Wever en schepen Els van Doesburg vanochtend vast opgemerkt hebben. Het duo bracht een bezoek aan het vaccinatiecentrum in Antwerp Expo om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en ze voor de feestdagen een hart onder de riem te steken.

“De vrijwilligers hebben dan ook fantastisch werk geleverd”, zegt woordvoerder Michael Lescroart. “Er zijn in een periode van vijf dagen zo’n 80.000 prikken gezet. Afgelopen dinsdag alleen zaten we zelfs aan een recordaantal van 22.000.”

Weinig terughoudendheid

Hoewel sommigen uit vrees voor bijwerkingen hun boosterprik inplannen na de feestdagen, is er weinig terughoudendheid op te merken in het vaccinatiecentrum. “Donderdag hebben we tussen de 13.000 en 14.000 prikken gezet, wat iets minder is dan de dagen ervoor. Vandaag wordt er maar een halve dag geprikt en vanaf 27 december zijn we terug voor een volledige dag operationeel. Die maandag staat al goed volgeboekt, dus we verwachten dat alles volgens schema zal blijven verlopen”, aldus Lescroart.

 ©  Patrick De Roo

 ©  Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER