Elke Baeyens uit Wingene zoekt pleeggrootouders voor haar zoontje: "Een warme schoot en knuffelarmen"

Door omstandigheden kanĀ Elke Baeyens uit Wingene niet rekenen op de echte grootouders van haar zoontje Wout van 10 maanden. Om hem toch een extra warm nest te bieden, is ze op zoek naar pleeggrootouders.

ā€œIk vind het spijtig dat mijn zoontje later geen herinneringen zal hebben aan zijn grootouders, aan een oma of opa", begint Elke. "Er bestaan pleegouders. Waarom kunnen er geen pleeggrootouders bestaan? Ik besef dat een band opbouwen met wildvreemde mensen niet vanzelfsprekend is. Maar als je investeert in tijd en vriendschap, als je samen leuke dingen doet, moet dat wel lukken."

Binnen 2 jaar gaat hij naar school. Dan is er grootouderfeest en spreken vriendjes over hun eigen grootouders

Elke Baeyens

Haar zoontje is 10 maanden. Nu heeft hij nog niet veel besef van grootouders, maar dat komt zeker wel. "Binnen 2 jaar gaat hij naar school. Dan is er een grootouderfeest en spreken vriendjes over hun eigen grootouders. En dan heeft hij niemand. Als ik dan pas op zoek ga naar iemand, is het te laat. Daarom start ik de zoektocht naar pleeggrootouders nu al."Ā 

Liefst oudere mensen

Elke is er zelf 36. Ze zoekt speciaal naar mensen die een stuk ouder zijn. "Als ze van onze leeftijd zijn of jonger, dan kunnen dat leuke tantes of nonkels worden. Maar rond oudere mensen hangt toch een andere sfeer. Die hebben een warme schoot en knuffelarmen. Rond grootouders hangt een soort gezelligheid, die vertellen verhalen over de goeie, oude tijd. Zelfs hun huis ruikt anders."

Zelf koestert Elke warme herinneringen aan haar grootouders langs moederszijde: "Die woonden bij ons in de straat.Ā Ouders zagen al eens of zijn boos. Dan trok ik de deur dicht en ging ik naar mijn grootouders. Dat mijn kind dat niet kan meemaken, dat vind ik zo jammer."Ā 

Meest gelezen