Freepik Company S.L. - www.freepik.com

Vaccinatiecentrum Herzele schakelt versnelling hoger en zal vanaf januari 7 dagen op 7 vaccineren

Vanaf 9 januari zal het vaccinatiecentrum in Herzele 7 dagen op 7 vaccineren om ervoor te zorgen dat alle volwassenen vóór februari hun boosterprik krijgen. Omdat de eerstelijnszone Panacea ook kinderprikken wil geven in dat centrum, wordt daar ook 1 dag per week voor vrijgehouden. Inwoners van Herzele, Zottegem, Oosterzele, Lierde, Brakel en Sint-Lievens-Houtem kunnen er terecht. 

De beslissing om de boosterprik sneller toe te dienen maakt dat de capaciteit moet worden opgedreven. “Het is ons doel om alle meerderjarige burgers zo snel mogelijk uit te nodigen voor hun boosterprik”, zeggen de burgemeesters van eerstelijnszone (ELZ) Panacea. "Dat komt neer op 30.000 volwassenen die moeten gevaccineerd worden", berekende Eline Van Der Meiren van de ELZ. “Op vandaag heeft 53,17 procent van de inwoners van ELZ Panacea een boosterprik gekregen." 

We gaan ons kindvriendelijk organiseren
Eline Van Der Meiren, ELZ Panacea

Kindervaccinaties

Omdat de 5- tot 11-jarigen ook mogen gevaccineerd worden zal het centrum daar 1 dag per week voor vrijmaken. "We gaan ons kindvriendelijk organiseren, vandaar dat we de kindervaccinaties scheiden van de volwassenen." Vanaf nu zijn de eerste uitnodigingen verstuurd om vanaf 9 januari de eerste prikken toe te dienen. Het gaat in de zone om ongeveer 6.400 kinderen die zullen uitgenodigd worden.

"We hebben een fantastisch team"

Het is de eerste keer dat het vaccinatiecentrum van Herzele 7 dagen op 7 zal vaccineren. Maar dat zal lukken, volgens Van Der Meiren. "We gaan ons centrum uitbreiden, maar het ziet er naar uit dat we geen tekorten zullen hebben qua personeel. We hebben een fantastisch team dat zich ten volle inzet en dank zij hen kunnen we dat doen." Bij het centrum melden zich ook nog altijd nieuwe vrijwilligers aan.

Meest gelezen