©  VRT

De Warmste Week zamelt 3,2 miljoen euro in, alle 200 projecten kunnen gerealiseerd worden: “Bedankt Vlaanderen!”

Tijdens de slotshow van De Warmste Week werd bekendgemaakt dat met de solidariteitsactie 3.203.455 euro werd opgehaald. Met dat geld kunnen alle 200 projecten van De Warmste Week gerealiseerd worden.

Eline Debie

Ambassadeurs Kawtar Ehlalouch, Gloria Monserez en Stéphan Tanganagba hadden de eer om het bedrag bekend te maken. “Kawtar, Stéphan en ik zijn heel dankbaar voor iedereen die samen met ons in actie is gekomen rond dit thema, waar we als jongeren van wakker liggen”, vertelt Gloria. “Maar we zijn vooral trots en blij dat deze De Warmste Week iedereen heeft getoond dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of op wie je verliefd wordt, dat “kunnen zijn wie je bent” echt iets is wat iedereen verdient.”

Met de slogan ‘Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen’ zette de bekende solidariteitsactie van de VRT dit jaar één maatschappelijk thema op de kaart. De Warmste Week zamelde ook geld in voor het DWW Fonds, dat speciaal werd opgericht bij de Koning Boudewijnstichting om 200 projecten te steunen. Deze 200 projecten zorgen er volgend jaar voor dat er meer mensen echt zichzelf kunnen zijn in onze samenleving.

Het kloppende hart van De Warmste Week was DWW Radio: MNM en Studio Brussel deelden een week lang hun frequentie en presenteerden samen vanuit Mechelen. Naast fundraising zorgde DWW Radio voor ‘funraising’, met de zotste verzoekweek ooit.

Groot verschil met 2019

Met 3,2 miljoen haalt De Warmste Week een mooi bedrag binnen, al ligt het heel wat lager dan het eindbedrag van de meest recente edities. In 2020 werd er geen geld ingezameld, maar het jaar ervoor brak De Warmste Week alle records. Het eindtotaal was toen maar liefst 17,5 miljoen euro opgehaald. Ook in 2018 werd de kaap van 17 miljoen gehaald. Het is van 2014 geleden dat Vlaanderen minder dan 5 miljoen euro aan de solidariteitsactie schonk.

LEES OOK. Dj’s De Warmste Week duiken als ijsberen Mechelse Dijle in: “Dat is hier Ibiza!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER