©  Facebook Vegan Strike Group

Actiegroep legt dode biggetjes en konijnen op 75 locaties in Nederland: “Gestorven voor uw maaltijd”

De actiegroep Vegan Strike Group heeft op 75 locaties in Nederland dode “biggetjes en vleeskonijnen getoond aan het publiek op straat”, zo zegt de organisatie op haar eigen Facebookpagina. Daar zijn ook foto’s geplaatst van plekken waar de dode dieren liggen. Sommige kadavers zijn op posters gelegd met de tekst “Voor uw maaltijd gestorven”. Ook stelt de organisatie: “Kerst zonder dierenleed begint op uw bord.”

jvh
Bron: BELGA

In Hilversum werden vrijdag overdag dode biggetjes op straat aangetroffen, zo bevestigt de politie. Aan de lokale nieuwszender NH Nieuws vertelde een vrouw die de dieren aantrof, dat zij “zich werkelijk rot geschrokken” is. De Nederlandse politie bevestigde het incident en zei dat onderzoek had uitgewezen dat het om “doodgeboren biggetjes” ging. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd en kijkt of het strafbaar is. “Mogelijk wordt er in de loop van volgende week meer over bekendgemaakt”, aldus een woordvoerster.

De actiegroep zegt op Facebook dat het gaat om een “gecoördineerde actie” die afgelopen nacht plaatsvond. De actievoerders zeggen dode dieren onder meer te hebben neergelegd bij een slachthuis in Boxtel, op het mediapark in Hilversum, bij enkele kranten, bij het gemeentehuis van Boxtel en bij het provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch. “Kies voor een diervriendelijke kerstmaaltijd”, adviseren de activisten aan hun lezers op de site.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER