Schokkend? Zo vermijd je volgens onze huishoudexperte statisch textiel

Door de droogte van de lucht en wrijving van (synthetisch) textiel of wol kan een elektrische lading ontstaan. U merkt dat doordat u een schok krijgt, soms zelfs met vonken erbij. Er zijn verschillende manieren om dit te voorkomen.

Zamarra Kok

Bijvoorbeeld door het textiel een uur in een plastic zak in de vriezer te leggen. Ook kunt u kleding met een antistatische spray inspuiten, bijvoorbeeld Odif antistatische spray (12,50 euro bij bol.com)

Steek een ijzeren veiligheidsspeld in uw zak of speld die in de naad van de kleding. Metaal voorkomt dat u een schok krijgt. Met een ijzeren kledinghanger langs de kleding strijken ontlaadt ook.

U kunt de kleding ook wassen met wat schoonmaakazijn of wasverzachter. Dit zorgt dat textiel ontlaadt. Laat kleding bij voorkeur aan de lucht drogen. Wilt u toch liever de droger gebruiken, voeg dan een drogerbal of antistatisch droogtrommeldoekje toe.

Wissel schoenen met rubberzolen in voor schoenen met leren zolen. Leren zolen houden u gegrond, terwijl rubber niet geleidt.

 

Getest

Fijn schoonmaakmiddel

Sophiegreens ecologische keuken-, sanitair-, en allesreinigers (3,59 euro) maken goed en streeploos schoon en ruiken heerlijk. De geuren zijn gebaseerd op mooie ingrediënten zoals citroensap, eucalyptus, sinaasappel en patchoeli. Met deze fijne schoonmaakmiddelen help je ook het milieu een handje. De sprayflacon kun je oneindig hergebruiken door de eco-refill: schoonmaakpoeder dat je aanlengt met water. Zo wordt de plasticberg niet steeds groter. Ook scheelt het enorm in het vervoer: je bespaart veel ruimte en gewicht door het water thuis pas toe te voegen. Exclusief verkrijgbaar bij Jumbo, DA en bol.com.

 

Sneller en slimmer

Weg met kaarsvet

Zo gezellig, al die kaarsjes in huis. Maar wel een bron van vlekken. Maak bij vlekken van kaarsvet op een onbehandelde of geoliede houten tafel een mengsel van water en azijn. Doop hier een doekje in dep de vetvlekken tot je de vlek ziet verdwijnen. Een aantal keer herhalen indien nodig. Mocht het niet voldoende resultaat geven, haal dan Rubio Monocoat Grease Remover.

 ©  Shutterstock

 

Gespot

Kerstkatten

Kristallen glazen, servies met een gouden randje: het mag allemaal niet in de vaatwasser. Met deze vrolijke katoenen theedoek vol kerstkatten wordt het afdrogen van de vaat een feestje. Deze lekker grote doek (48 x 74 cm) is ook zeer geschikt om glazen te polijsten.

Gespot voor 8,48 euro bij Amazon.nl

Lees meer

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws