Copyright Amaranthe

BEKIJK - Beste kamerkoor ter wereld uit Oudenaarde zingt "Have yourself a merry little Christmas"

Het dameskoor Amaranthe uit Oudenaarde deelt zingend zijn kerstwens met een klassieker van formaat: "Have yourself a merry little Christmas". Het koor is door een internationale organisatie uitgeroepen tot beste ter wereld in de categorie "Kamerkoren en vocale ensembles".

Vaak wordt gezegd dat de Belgen bescheiden zijn, en dat zou ook wel kunnen gezegd worden van het dameskoor Amaranthe uit Oudenaarde, onder leiding van Johannes Dewilde. Het koor staat op de nieuwe ranking van Interkultur, een organisatie die koren van overal in de wereld nomineert in verschillende categorieën. 

Amaranthe werd uitgeroepen als eerste in de categorie "Kamerkoren en Vocale ensembles", en werd daarmee 6e op de wereldranking. Dat is de hoogste notering voor een koor uit België. Het koor viert dat nu publiekelijk met hun versie van "Have yourself a merry little Christmas":

Interkultur is een organisatie in de internationale koorwereld en vertegenwoordiger van zo'n 120.000 koren van over de hele wereld met 4,8 miljoen zangers. Interkultur organiseert jaarlijks 14 koorcompetities en festivals over de hele wereld, waaronder de World Choir Games. Het dameskoor Amaranthe behaalde op 9 december een indrukwekkende score van meer dan 98 procent en werd het beste koor van de hele competitie.

Meest gelezen