Het schaatsplezier op de ijspiste in Kontich kan voort zijn gang gaan. © gemeente Kontich

Kontich Schaatst kan openblijven: “Wel zonder toeschouwers”

Kontich -

Een rondje op de ijspiste, een drankje in de winterbar ernaast. Kontich Schaatst kan zijn gang blijven gaan. Wat er wel verandert, is dat er geen publiek langs de ijspiste meer is toegelaten.

Toen het Overlegcomité woensdag de nieuwe maatregelen aankondigde, zorgde dat in Kontich voor enige ongerustheid. Een van de maatregelen is namelijk het verbod op het gebruik van tenten en andere overdekte ruimtes bij buitenactiviteiten.

Het Koninklijk Besluit bracht vrijdag verlossend nieuws. Zowel de schaatsbaan als de winterbar kunnen openblijven, de geplande activiteiten op de ijspiste mogen plaatsvinden. Zonder toeschouwers weliswaar. “Gelieve dus niet te blijven staan langs de schaatsbaan of de winterbar”, roept het lokaal bestuur op.

Op de ijspiste gelden de coronamaatregelen voor de buitensport. Tijdens het schaatsen hoef je dus geen mondmasker te dragen. In de winterbar zijn de maatregelen voor de horeca van kracht. Dat wil zeggen dat je alleen toegang krijgt op vertoon van een geldig Covid Safe Ticket en dat je een mondmasker moet dragen behalve wanneer je neerzit.

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER