Kerstkindjes betoveren kraamafdelingen van Mechelen en Lier: “Volgend jaar zetten we een kerstboom”

Mechelen, Bonheiden, Lier, Bornem -

Ook in de ziekenhuizen in de brede Mechelse regio werd zaterdag uitgekeken naar de geboorte van kerstkindjes. In Mechelen mochten ze als eerste een Marokkaans ouderpaar proficiat wensen. In Lier was de eer dan weer weggelegd voor een koppel van Turkse origine.

Bert Provoost

Het eerste kerstkindje werd geboren in AZ Sint-Maarten in Mechelen. Vrijdag voelde de mama in de vooravond dat het stilaan tijd werd om naar de kraamafdeling te vertrekken. Een dag later met Kerstmis om half twaalf ’s middags is Ali geboren. “Hij is ons zevende kindje, de tweede zoon”, vertellen de trotste ouders, die in Mechelen wonen.

Het gezin is van Marokkaanse afkomst, maar maakt het met Kerstmis altijd wel gezellig met cadeautjes en een kerstboom. “Maar het is nu een Kerstmis in het ziekenhuis geworden”, klinkt het.

Ali, met kerstmuts, is het eerste kerstkindje van de Mechelse regio. ©  RR

Vereerd

In de loop van de namiddag kwam er nog een kerstbaby bij in het Heilig Hartziekenhuis in Lier. Voor Fatih Akbulut en Saliha Caylar kwam hun zoon vroeger dan verwacht. “Eigenlijk was de geboorte gepland op 31 december. Ik was zaterdagochtend aan het ontbijten met de schoonouders, maar ben tegen de middag moeten vertrekken naar het ziekenhuis. Om 15.48u is onze zoon Miraç dan geboren. Hij wordt de kleine broer van zijn zusje Miray”, vertelt mama Saliha.

Zoon Miraç wordt bewonderd door zusje Miray, mama Saliha en papa Fatih. © RR

Als ouders zijn ze in de wolken. “Dit is een fantastisch gevoel. We voelen ons heel vereerd met zo’n kerstkindje, Miraç is op deze manier nog wat extra speciaal. Wij vieren het kerstfeest normaal niet, maar we weten hoe belangrijk Kerstmis is voor Belgen. Wij zijn hier geboren en als schoonheidsspecialisten heb ik ook veel Belgen als klant. Ik kijk er al naar uit om hen erover te vertellen. We hebben hier in het ziekenhuis al een foto genomen van onze zoon aan de kerstboom”, vertelt ze.

Saliha maakt dan ook al een goed voornemen voor volgend jaar. “Dan zetten we een kerstboom. Onze dochter ziet het ook bij andere kinderen op school en met een kerstkindje kan je toch moeilijk anders. Dan kunnen we zijn verjaardag vieren onder de kerstboom”, lacht Saliha.

De fiere ouders deden in het ziekenhuis al een fotoshoot met Miraç aan de kerstboom. © RR

Rust voor ooievaars

Bij AZ Rivierenland in Bornem werden tot nader bericht geen geboortes meer genoteerd, al kon daar mogelijk laat op de avond nog verandering in komen.

In het Imeldaziekenhuis in Bonheiden bleef het de ganse dag windstil. Daar viel de rust extra hard op, na enkele uitzonderlijk pittige dagen. De ooievaars lijken er een dagje rust te hebben ingepland. “Het was de voorbije dagen inderdaad erg druk”, zegt een vroedvrouw. “Op 24 december zijn er zelfs zes kindjes geboren. Maar met Kerstmis zelf is het hier heel kalm geweest”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER