Twee gewonden en 19 arrestaties na dubbele steekpartij in Genk, 18-jarige “niet langer in levensgevaar”

© rr

Bij twee steekpartijen in het centrum van Genk zijn zaterdagavond twee jongeren gewond geraakt. Het ging om een clash tussen een groep Afghaanse jongeren uit het asielcentrum van Lanaken, en een groep Turkse jongeren uit Genk. De politie kwam massaal ter plaatse en verrichte 19 arrestaties.

jvh
Bron: BELGA

De steekpartijen vonden zaterdagavond rond 20 uur plaats in het centrum van Genk. Een veertigtal Afghaanse jongeren uit het asielcentrum van Lanaken raakte er slaags met een groep Turkse jongeren uit Genk. De vechtpartij ontaardde in twee steekpartijen.

Bij een eerste confrontatie ter hoogte van het station op de Europalaan raakte een 18-jarige uit Genk lichtgewond. De groep ging vervolgens naar de Klokstraat, waar een tweede slachtoffer gestoken werd met een mes. Een 18-jarige uit Genk werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet meer in levensgevaar.

De politie van zone CARMA kwam onmiddellijk met meerdere patrouilles ter plaatse. De politie arresteerde in de wijk Kolderbos en in de Augustuslaan en de Bilzerweg in Zutendaal in totaal 19 jongeren tussen 15 en 25 jaar uit Lanaken. Zij werden voor verhoor en verder onderzoek overgebracht naar de politiecommissariaten in Genk, Bilzen en Hasselt. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

18 verdachten mochten na identificatie en verhoor beschikken. Een 17-jarige uit Lanaken wordt momenteel nog verhoord. Het parket zal later over zijn aanhouding beslissen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen