© tp

Negentien arrestaties na steekpartijen bij clash tussen rivaliserende jongeren in Genk

Genk -

In het centrum van Genk kwam het zaterdagavond tot een clash tussen twee groepen rivaliserende jongeren. De schermutselingen leidden tot twee afzonderlijke steekpartijen. Daarbij vielen twee gewonden. Een persoon is ernstig gewond, de andere licht. Negentien personen werden gearresteerd.

Het ging om een clash tussen een veertigtal rivaliserende jongeren die enerzijds van Turkse origine zijn en anderzijds een groep asielzoekers die hun roots in Afghanistan hebben. Zij zakten vanuit het asielcentrum in Lanaken af naar het centrum van Genk. De vechtpartij ontaardde in twee steekpartijen.

De eerste melding bij de hulpdiensten kwam zaterdag om 20 uur binnen. Er was sprake van een vechtpartij ter hoogte van het station. Bij die ruzie werd een 18-jarige jongeman uit Genk aangevallen met een mes. Hij raakte lichtgewond. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Na de massale knokpartij stoven de groepen uit elkaar, maar niet veel later kwam het tot een nieuwe confrontatie tussen de rivalen in de Klokstraat. Daarbij werd opnieuw iemand met een mes aangevallen. Het slachtoffer was opnieuw een 18-jarige jongeman uit Genk. Hij liep ernstige verwondingen op en verkeerde een tijdlang in levensgevaar. Intussen is de toestand van de tiener niet meer kritiek.

De politie Carma, met ondersteuning van hun droneteam, kon de jongeren die nog in de omgeving waren uiteindelijk lokaliseren in Kolderbos en in de Augustuslaan en Bilzerweg in Zutendaal. Zij werden allemaal in de boeien geslagen in het kader van de ondervragingen en het verdere onderzoek naar de omstandigheden. Het gaat om negentien mannen tussen 15 en 25 jaar die in Lanaken verblijven. Bij de grootschalige arrestaties kreeg de lokale politie hulp van de collega’s van de zones Lanaken-Maasmechelen, Bilzen-Hoeselt-Riemst en Limburg Regio Hoofdstad (LRH). Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Achttien verdachten mochten na identificatie en verhoor beschikken. Een zeventienjarige wordt nog verder verhoord. Het parket van Limburg zal later over zijn mogelijke aanhouding beslissen. Over de omstandigheden van de ruzie en waarom het zo kon escaleren is nog niets bekend. Politie Carma voert het verdere onderzoek.

 ©  TP

 ppn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer