Links: Carlo Herpoel bij de doosjes met chocolade en pralines, samen met inwoners van Pepinster Jean-Paul Princen en Geneviève Staquet. Rechts: een verwoest huis aan de oevers van de Vesder.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Carlo Herpoel bij de doosjes met chocolade en pralines, samen met inwoners van Pepinster Jean-Paul Princen en Geneviève Staquet. Rechts: een verwoest huis aan de oevers van de Vesder. © Henk Deleu

Carlo (57) brengt met voedselbus warmte en hoop in na watersnoodramp deels verwoest Pepinster: “Alle hulp blijft nodig, laat ons niet in de steek”

Heule/Pepinster/BrasschaatEen tot voedselbus omgebouwde oude lijnbus, een project van Carlo Herpoel (57) uit Heule en zijn vzw Belgium Aid, bood voor het eerst hulp in het door zware overstromingen geteisterde rampgebied in de Ardennen. De bus stond op Kerstmis in hartje Pepinster. Waar het bijna zes maanden na de zondvloed nog altijd een puinhoop is en waar je wanhoop én hoop voelt. Er stonden onder meer 400 taartjes op het menu. “Deze mensen verdienen ook een beetje kerstsfeer. Ze hebben bijna niets meer”, zeggen vrijwilligers Julie Quisquater en Claudine Van Waeyenbergh.