Archiefbeeld ©  AP

Man die “met touwladder” binnendrong bij Britse Queen, was gewapend met kruisboog

Op het terrein van het paleis van Windsor, waar de Britse koningin dezer dagen kerst viert, is zaterdag een gewapende man aangehouden. Volgens Britse media raakte de man binnen met behulp van een touwladder, en was hij gewapend met een kruisboog.

jvh
Bron: The Sun

De jongeman, een 19-jarige uit Southampton, werd zaterdagochtend omstreeks 8.30 uur (plaatselijke tijd) aangehouden door de politie”, momenten nadat hij het terrein had betreden”. Volgens een bron gebruikte hij een touwladder om over een hek te klimmen dat naast een openbare weg staat.

De man zou het terrein hebben betreden nabij de vertrekken van de koningin, maar volgens de politie raakte hij niet binnen in één van de gebouwen. De man zou “een aanvalswapen” bij zich hebben gehad, al wilde een woordvoerder van de politie daaromtrent niet meer informatie kwijt. Volgens een bron ging het om een kruisboog.

Hoewel er snel ingegrepen werd, word er bij de veiligheidsdiensten naar verluidt toch geschrokken gereageerd op het incident. “Het is shockerend en angstaanjagend dat zoiets kon gebeuren terwijl de koningin en andere belangrijke royals aanwezig waren. Dit is zorgwekkend, we zullen dit ten gronde onderzoeken.” De indringer wordt ondervraagd door de politie. Over zijn motief is nog niets bekend.

Koningin Elizabeth was aanwezig in het paleis: zij viert er samen met haar oudste zoon Charles en zijn echtgenote Camilla kerst. De Queen zou tijdens het ontbijt op de hoogte zijn gebracht van het incident.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer