© Reuters

Nirvana reageert voor het eerst op klacht van man (30) die als naakte baby op hun wereldberoemde albumcover staat

De advocaten van Nirvana vragen om de rechtszaak tegen de groep te verwerpen. Vorige zomer kondigde Spencer Elden (30) aan dat hij de groep wil aanklagen wegens seksuele uitbuiting van kinderen. Een piepjonge Elden sierde de beroemde cover van het album Nevermind (1991).

De man beweerde plots dat hij als baby van enkele maanden oud nooit toestemming kon geven om die foto te maken. Volgens hem was er zelfs sprake van kinderporno. Destijds zou gezegd zijn dat de geslachtsdelen van de baby zouden bedekt worden met een sticker. Via de rechtbank wou hij een schadevergoeding van 130.000 euro.

LEES OOK. 30 jaar later voelt hij zich pas écht in zijn blootje gezet: man die op cover van ‘Nevermind’ prijkt, klaagt Nirvana aan

De advocaten van Nirvana zeggen nu dat de klacht niet serieus is. Elden weet al zijn hele leven dat hij de persoon op de foto is en maakte daar nooit een probleem van. Zo staat de albumtitel op zijn borst getatoeëerd en verspreidde hij bij de 15e en 25e verjaardag van het album een nieuwe gelijkaardige foto met zichzelf in de hoofdrol. (tove)

LEES OOK. 30 jaar ‘Nevermind’: hoe op Pukkelpop de legendarische foto van Kurt Cobain werd gemaakt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER