De schade beperkte zich tot de buitenkant van de woning. © SVH

Dakwerken veroorzaken brand in Rijmenam: “Mijn buurvrouw vertelde me dat het bij mij aan het branden was”

Rijmenam -

In de Nieuwe Dreef in Rijmenam (Bonheiden) is er zondagmiddag een dakbrand ontstaan. De bewoonster maakte een praatje met haar buurvrouw toen bleek dat de dakwerken die aan haar huis bezig waren brand hadden veroorzaakt.

Sven Van Haezendonck, Bert Provoost, Theo Derkinderen

De posten Mechelen en Putte van brandweerzone Rivierenland waren snel ter plaatse. De manschappen konden voorkomen dat de schade groter werd. “Er waren werken aan het dak bezig en daarbij zijn er vlammen in het puntdak van de woning terechtgekomen. De isolatie onder het dak is daardoor beginnen branden. Die brand heeft zich daarna snel uitgebreid naar de nok van het dak, maar daar hebben we de brand kunnen stoppen”, zegt kapitein Kris Engels van brandweerzone Rivierenland.

De schade aan de woning is door het snelle optreden beperkt gebleven tot de buitenkant. “We hebben een deel van het dak moeten afbreken, maar binnen in de woning is er quasi geen schade. Het huis blijft bewoonbaar”, zegt Kris Engels.

Geschrokken

De bewoonster was op het moment van de brand een praatje aan het maken met de buurvrouw. “De dakwerker was roofing aan het branden en wilde dat werkje nog graag klaar hebben voor zijn vakantie. Daarom was hij dit speciaal op tweede kerstdag komen afwerken. Ik was met mijn buurvrouw aan het babbelen toen ze plots zei dat het bij mij aan het branden was. Ik zei ‘nee, ze zijn roofing aan het leggen.’ Ik had het eerst niet door. Meteen daarna zag ik hier een kleine wagen van de brandweer passeren. Toen had ik pas door dat ons huis in brand stond”, zegt de bewoonster, die liever niet met naam in de krant staat.

© SVH

De dakdekker probeerde de brand zelf nog te blussen, maar verwittigde meteen ook de hulpdiensten. “Ik ben erg geschrokken, maar gelukkig is de schade beperkt”, zegt de bewoonster. “We hebben net een nieuw dak op ons huis gelegd en door de nieuwe brandwerende isolatie onder het dak heeft de brand zich niet zo snel kunnen verspreiden. Als dit gebeurd was bij ons oude dak, had het veel erger kunnen zijn.”

Voor de ervaren dakdekker was het de eerste keer dat hij een brand meemaakte tijdens zijn carrière. In afwachting van een definitieve herstelling heeft hij het dak tijdelijk dicht gelegd.

© SVH

© SVH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER