Marc Baert
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Baert

“We missen geen applaus, we missen inkomsten": ruim 5.000 boze betogers op manifestatie cultuur- en evenementensector

BrusselHet regende en het was koud, maar toch trokken deze namiddag ruim 5.000 betogers uit de cultuur- en evenementensector naar de Kunstberg in het centrum van Brussel. Sommigen waren droevig, de meesten ronduit boos. Op de Vivaldi-regering en op de Vlaamse minister van cultuur, Jan Jambon. “Stop de jojo-politiek”, klonk het. “We zijn het béu.”

58 reacties

  • Piet Deroover

    2 jaar geleden
    Het staat iedereen vrij om op te treden voor een lege zaal, je kan alles ook opnemen en uitzenden op een cultuurzender. Mogelijkheden te over, maar die brengen niet zoveel geld op en je krijgt er misschien minder subsidies voor ?
  • Jose Thijs

    2 jaar geleden
    Als je een Vlaamse film ziet in de cinéma is het met bijdrage van de Vlaamse gemeenschap, de vrt, de lotto en noem maar op. Indien ze het zelf zouden moet betalen, verdienen ze het zout op hun patatten nog niet. En dan zo'n waak openzetten, ook sommige régisseurs !!!
  • Chris Ysebaert

    2 jaar geleden
    Als ik de reacties hier lees, dan keert mijn maag. Waarschijnlijk heeft de pandemie het egoïsme nog opgedreven. Trek uw plan of zoek een andere job. België blijkt nu ook een land vol cultuurbarbaren. Cultuur is wat en wie je bent, het zijn de wortels van het abstract denken, dat wat ons verschillend maakt van dieren, de mogelijk om abstract te denken en kunst te creëren. A propos, ik heb geen enkele band met de sector.
  • Marc Spandel

    2 jaar geleden
    Ik stel voor dat in plaats van te 'klagen' gewoon aan de dop worden gezet. Dan hebben ze tenminste nog een 'leefbaar' inkomen. Maar ja... dan is het uit met 'grote show' maken en zal de VDAB hen misschien gaan verplichten tot dwangarbeid voor 1,3 euro per uur. Dat past niet in het wereldje van 'glamour' hé.
  • Armand Meers

    2 jaar geleden
    Verkoop jullie tweede verblijf in het buitenland . Als men ziet in wat voor kastelen jullie wonen betaald met het geld van al de subsidies "belastinggeld" die er gegeven wordt aan de zogezegde cultuur .