©  AFP

18 doden na hevige regenval in Brazilië, 11.000 mensen dakloos

Hevige regenval en overstromingen hebben in de Braziliaanse deelstaat Bahia minstens achttien levens geëist, meldt onder meer de grote Braziliaanse nieuwswebsite G1. Twee damdoorbraken verergerden zondag de situatie.

cka
Bron: BELGA

Volgens gouverneur Rui Costa dos Santos van Bahia staan inmiddels 37 steden onder water. Meer dan 11.000 mensen zijn door de wateroverlast dakloos geworden.

 ©  AFP

De regering van de deelstaat Bahia en de federale regering van Brazilië stuurden zaterdag, in samenwerking met andere deelstaten, extra personeel, vliegtuigen en materieel naar de getroffen gebieden om hulp te bieden. “We zijn volledig gemobiliseerd en nemen alle maatregelen die nodig zijn om de slachtoffers van de hevige regenval die Bahia deze kerst trof, steun te bieden”, lichtte de gouverneur in een videoboodschap toe.

Een brug stortte in door de regenval ©  AFP

In de hoofdstad van de deelstaat, Salvador, viel tot aan vrijdag alleen al in december 250 millimeter neerslag. Dat is vijf keer meer dan normaal volgens het stadsbestuur. In de afgelopen 72 uur kreeg Salvador volgens G1 maar liefs 150 millimeter regen te verwerken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer