Plus Artikel

Luik en Bergen verplicht te spelen ondanks coronabesmettingen

Luik en Bergen kampten het afgelopen weekend met coronabesmettingen in de kern. De Luikenaars misten liefst zeven spelers, waarbij de hele basisploeg. Bergen trok met slechts zeven kernspelers richting Leuven.

Raf Comans

Tegenstanders Antwerp Giants en Leuven wilden de wedstrijden niet uitstellen en hielden zich strikt aan het protocol dat de algemene vergadering van de BNXT League in november vooropstelde. Vanaf 1 december kunnen er geen wedstrijden meer uitgesteld worden omwille van coronabesmettingen bij spelers of coaches. Voordien was dat wel nog mogelijk als er drie of meer spelers (of beide coaches) besmet waren. Conform het FIBA-reglement is een minimum van vijf spelers nodig om de wedstrijd te starten. Een ploeg die niet aan dat vereiste aantal komt, verliest de wedstrijd met forfait maar krijgt wel het ene punt van een verlieswedstrijd. Luik verloor uiteindelijk in Antwerpen met 87-66. Hasselaar Jarno Moons stond ruim 15 minuten tussen de lijnen en scoorde 5 punten. Bergen leed in Leuven een nipte 96-91-nederlaag. Mathew Hodge speelde 21 minuten en liet 4 punten optekenen. (rac)