Vanaf 1 januari: ruim 700 opleidingen geschrapt uit Vlaamse opleidingsdatabank

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Uit de Vlaamse opleidingsdatabank, die bijna 5.000 opleidingen bevat, worden 701 opleidingen geschrapt. Het Departement Werk en Sociale Economie gaf 756 opleidingen, 15 procent van het totaal, een negatieve beoordeling.

evdg
Bron: BELGA

De opleidingen uit de Vlaamse databank geven recht op opleidingsverlof, -krediet en -cheques. De Vlaamse overheid wil werknemers hiermee aanmoedigen zich bij te scholen. Maar omdat de opleidingen voordelen met zich mee brengen, is er ook controle nodig. De evaluatie, waartegen ook beroep mogelijk is, geldt telkens voor een periode van een jaar.

Die evaluatie, op criteria van arbeidsmarktgerichtheid, gebeurde in 2020 voor het eerst voor het volledige aanbod. Er werden 756 opleidingen negatief geëvalueerd, en daartegen werden 121 beroepen ingediend. Hiervan werden 55 gegrond bevonden en 66 ongegrond.

Als een opleiding in het kader van de jaarlijkse evaluatie negatief wordt geëvalueerd, wordt deze uit de opleidingsdatabank Vlaamse opleidingsincentives verwijderd op 31 december van het jaar volgend op de negatieve evaluatie. De 700 opleidingen die over enkele dagen geschrapt worden, zullen dus vanaf 1 januari geen recht meer geven op de Vlaamse opleidingsincentives.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen