Ongeval met vrachtwagens op Noorderlaan in Antwerpen: bestuurder ernstig gewond

Op de Noorderlaan in Antwerpen zijn maandagmorgen twee vrachtwagens gebotst op het kruispunt met Luithagen. Een van de chauffeurs raakte ernstig gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgt voor ernstige verkeershinder in de omgeving.

Het ongeval gebeurde iets na 7.30 uur. “Een vrachtwagen die vanuit de noordelijke kant van de Noorderlaan linksaf sloeg, is aangereden door een vrachtwagen die rechtdoor reed”, vertelt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Beide vrachtwagens hadden op dat moment groen licht.

De 44-jarige chauffeur van de tweede vrachtwagen zat gekneld in zijn cabine en werd door de brandweer bevrijd. Hij werd met ernstige verwondingen onder begeleiding van een medisch team overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De andere bestuurder, een 37-jarige man, bleef ongedeerd. Beide vrachtwagens moesten getakeld worden.

Het ongeval veroorzaakte veel verkeershinder in de omgeving. Het verkeer dat vanuit Luithagen kwam, kon niet meer richting Noorderlaan en werd omgeleid. De verkeerspolitie kwam ter plaatse om het verkeer te regelen en onder meer ook om de tachografen uit te lezen. De brandweer maakte de rijbaan schoon.

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER