Andrew Ferraro

Een Belgisch prinselijk huwelijk: prinses Maria Laura, oudste dochter van Astrid en Lorenz, trouwt met William Isvy 

Prinses Astrid en prins Lorenz hebben vanochtend het huwelijk van hun oudste dochter Maria Laura (33) aangekondigd. Bruidegom is William Isvy.  De bruiloft zal volgens het paleis plaatsvinden in de tweede helft van 2022. 

Het nieuws van het nakende huwelijk komt als een complete verrassing, want over het liefdesleven van de kinderen van prinses Astrid en prins Lorenz is bitter weinig geweten. De vijf kinderen worden goed afgeschermd en zijn discreet. Ze springen zelden in het oog, tenzij prins Joachim die vorig jaar de quarantainemaatregelen overtrad en een fikse boete kreeg.

Wie is Maria Laura? De prinses studeerde, net als de kinderen van oom koning Filip, aan het Sint-Jan- Berchmanscollege in Brussel en volgde een opleiding sinologie in Londen aan de School of Oriental and African Studies. Ze verbleef ook een tijdje in China. De prinses werkt als klimaatanalist bij de ngo CIFF en woont in Londen.

In 2019 ging Maria Laura (r) met haar moeder nog mee op economische missie naar China.
BELGA

Maria Laura stapt in het huwelijksbootje met William Isvy. De 30-jarige William is geboren in Parijs en is de zoon van een Britse moeder en Frans-Marokkaanse vader. Hij groeide op in Britse hoofdstad waar hij nu nog woont en werkt.

William begon zijn carrière bij een Amerikaanse investeringsbank en focust zich momenteel op de sector van het vermogensbeheer. Dat kan alvast een gespreksonderwerp zijn met schoonvader Lorenz die aandeelhouder is van een Zwitserse bank - Gutzwiller en Cie - waar ook zoon Amedeo werkt.  "William is een fervente tennisser en reiziger, twee interesses die hij deelt met prinses Maria Laura", laat het paleis weten. 

Bekijk hier het verliefde koppel op wandel in Londen:

Videospeler inladen...

In 2014 trouwde Maria Laura's broer, prins Amedeo, al met de Italiaanse Lili Rosboch von Wolkenstein. Amedeo stelde zijn verloofde voor met een fotosessie in de tuin van Astrids residentie Schonenberg op het koninklijk domein van Laken (foto onder). Maria Laura stelt William voor met een kort filmpje, opgenomen in Londen (zien bovenstaande video). 

Meest gelezen