Schepen Rik Verwaest (N-VA) probeerde de stoeltjes vorig jaar al uit.

Lier schenkt opnieuw stoeltjes aan winkels om wachtrijen aangenamer te maken: "Vermijden dat klanten afhaken"

De stad Lier schenkt opnieuw klapstoeltjes aan de winkels, net zoals vorig jaar. Want nu de capaciteit in de winkels weer beperkt wordt, verwacht de stad ook weer wachtrijen voor de inkomdeuren. De stoeltjes dienen dan voor klanten die niet lang kunnen rechtstaan tijdens het aanschuiven. "Elk nadeel voor de klant wordt vaak duur betaald door de winkels. We hopen daarin tegemoet te komen", zegt de schepen van Economie, Rik Verwaest (N-VA).

In totaal heeft de stad zo'n 200 stoeltjes ter beschikking. Elke winkel die er aanvraagt, krijgt 2 stoeltjes. "Die worden dan buiten gezet voor mensen met een minder goede mobiliteit of voor een ouder publiek, want vorig jaar merkten we dat deze mensen al snel afhaakten door de lange wachtrijen. Bij een bakker gaat zo'n wachtrij altijd snel vooruit, maar bij een gsm-winkel bijvoorbeeld is het al moeilijker om lang recht te staan", zegt schepen Rik Verwaest (N-VA). 

Met de stoeltjes wil de stad vooral voorkomen dat de drempel om fysiek te gaan winkelen te hoog wordt. "De coronamaatregelen lijken op zich klein, maar elk nadeel voor de klant wordt vaak duur betaald door de winkels. Zeker als je gemakkelijk online kan shoppen. Met dit kleine gebaar willen we daarin als stad tegemoetkomen", zegt Verwaest.

Sommige winkeliers hebben de klapstoeltjes nog staan van vorig jaar en kunnen die gewoon opnieuw buitenzetten. Wie nog geen stoeltjes heeft, kan die nog aanvragen bij de stad. Deze week worden de stoeltjes dan verdeeld.

Meest gelezen