© Beyhan Agirdag

Zachte hazelnootkoekjes

De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 179.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Insta-gram. Op de sociale netwerksite deelt ze onder de naam mutfaktayim_b klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Beyhan toont iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant.

Ingrediënten: 250 gram gemalen hazelnoten, 300 gram suiker, 200 gram eiwit, 2 eetlepels vers citroensap.

Bereiding:

- Meng de gemalen hazelnoten met suiker, voeg het eiwit erbij en roer goed door.

- Doe dit mengsel in een antikleefpan.

- Zet op een zacht vuur en roer voortdurend met een spatel (10min).

- Haal de pan van het vuur.

- Laat het mengsel op het aanrecht een beetje afkoelen terwijl je regelmatig blijft roeren.

-Doe 2 eetlepels citroensap erbij.

- Bekleed een bakplaat met bakpapier.

- Doe het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit ronde koekjes van 4 à 5 cm.

- Leg een amandel of hazelnoot op het midden van die koekjes.

- Bak de koekjes eerst 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 120 graden Celsius dan nog 20 minuten op 130 graden Celsius (De baktijd kan per oven een beetje verschillen!)

Bekijk de instructievideo op hbvl.be/beyhan!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer