© Joris Herregods

Karel Cardoen op zoek naar meisje dat hem elf jaar geleden topidee gaf

Karel Cardoen (65) is aan zijn laatste dagen als directeur van zijn autobedrijf bezig. Als afscheidscadeau komt hij met een origineel idee op de proppen.

Jef Wijckmans

Karel Cardoen maakte onlangs bekend als afscheidscadeau met het idee rond te lopen om iemand gelukkig te maken als dank voor zijn succesvolle carrière. Daarbij dacht hij aan het meisje dat elf jaar geleden met een idee afkwam dat later als verkoopsidee de zaak geen windeieren zou leggen.

“Ze kreeg met haar klas bij ons een rondleiding en vroeg welke de duurste en goedkoopste auto’s waren die we verkochten” zegt Karel. “Ik vertelde dat onze goedkoopste wagen 8.000 euro kostte en onze duurste 65.000 euro, maar dat we daarop wel een korting van 16.000 euro gaven. In haar eenvoudige maar juiste redenering reageerde ze dat de korting groter was dan de kostprijs van die goedkoopste auto.”

“Daardoor zijn we op het idee gekomen om bij de aankoop van een dure wagen er een goedkope gratis bij te geven. Met die slogan haalden we nationale en zelfs internationale pers en dus mooie reclame. Het meisje, dat ondertussen ongeveer twintig jaar oud moet zijn, willen we bedanken maar we kennen haar naam niet, noch haar school of adres.”

Via sociale media werd een zoektocht naar het meisje gestart. Daarin staat vermeld dat ze zich voor vrijdagmiddag 24 februari moet melden. “We kregen echter nog geen reactie en vrezen dan ook dat we haar niet meer gaan vinden. Toch willen we het voorziene bedrag aan een goed doel besteden. Ook daarvoor heb ik een precies idee.”

Lynn Callens

Karel denkt daarbij aan het verhaal en mogelijk het boek van Lynn Callens uit Aartselaar. Het gaat over haar strijd tegen anorexia zoals het op sociale media en in uw krant van 3 februari stond. Mede als therapie schreef de ondertussen 27-jarige dame haar harde strijd tegen magerzucht neer.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER