Negentien Afghanen werden meteen na het gevecht gearresteerd. De meesten mochten na verhoor en identificatie beschikken. Eén van hen zit in de gevangenis. ©  Tom Palmaers

Vechtpartij

Clash tussen Turkse en Afghaanse jongeren: bijkomende arrestaties van minderjarigen

Genk -

In het onderzoek naar de vechtpartij tussen Turkse en Afghaanse jongeren zijn twee bijkomende arrestaties verricht: twee minderjarigen. De meerderjarige Afghaan die is aangehouden na de gewelddadige confrontatie tussen Turkse en Afghaanse jongeren wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid en met tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Hij wordt ook verdacht van bendevorming.

LEES OOK. Verdachte aangehouden na clash tussen Turkse en Afghaanse jongeren

De onderzoeksrechter heeft de Afghaan, die in het asielcentrum in Lanaken verbleef, maandag onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De verdachte werd nadien overgebracht naar de gevangenis. De exacte leeftijd van de verdachte is onbekend. “Op basis van het gevoerde onderzoek is het wel zeker dat hij meerderjarig is”, zegt parketwoordvoerder Jeroen Swijsen.

Er vonden maandag nog twee bijkomende arrestaties plaats: een minderjarige Afghaan uit Lanaken en een minderjarige Genkenaar. Beiden werden dinsdag na politieverhoor in vrijheid gesteld.

LEES OOK. Afghaanse jongeren betrokken bij steekpartij mogen asielcentrum niet meer uit

Op kerstdag kwam het in Genk tot een gevecht tussen zo’n veertig jongeren, Turken uit Genk en Afghanen uit het asielcentrum. Tijdens een van de twee steekpartijen raakte een 18-jarige Genkenaar ernstig gewond.

Politie Carma onderzoekt de aanleiding van het conflict. Het treffen werd op voorhand afgesproken onder de jongeren.

 maw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer