Leerkrachten gezocht om te helpen bij vaccinatie kinderen: "Ze kunnen hen beter geruststellen"

Mechelen en Sint-Katelijne-Waver willen een beroep doen op leerkrachten lager onderwijs, bij het vaccineren van kinderen. Ze rekenen erop dat die hen beter kunnen geruststellen. Sint-Katelijne-Waver zoekt ook iemand om in het pak van mascotte Skwibus te kruipen. 

Vanaf januari zullen ook kinderen tussen 5 en 11 jaar gevaccineerd worden. Om hen rustig te maken of wat af te leiden, kunnen leerkrachten lager onderwijs zeker helpen, denkt Ellen Van Dessel van het Huis van het Kind in Sint-Katelijne-Waver. 

"Ze kunnen wat extra uitleg geven, gesprekjes voeren", legt Van Dessel uit. "Wij vertrouwen er volledig op dat leerkrachten vaak het unieke talent hebben om op een heel goede manier met kinderen in spannende situaties om te gaan. Wij denken dat hun aanwezigheid op dat moment een meerwaarde kan zijn."

Wij vertrouwen er volledig op dat leerkrachten vaak het unieke talent hebben om op een heel goede manier met kinderen in spannende situaties om te gaan

Ellen Van Dessel, Huis van het Kind Sint-Katelijne-Waver
Skwibus, de mascotte van Sint-Katelijne-Waver
kees.verwaard@telenet.be

Rommy en Skwibus

Zowel Mechelen als Sint-Katelijne-Waver hebben ook mascottes die heel populair zijn bij kinderen. In Mechelen is dat Rommy, in Sint-Katelijne-Waver is dat Skwibus. Voor die laatste is de gemeente ook nog op zoek naar mensen om in zijn pak te kruipen. 

"Daarvoor zijn we op zoek naar animatoren. Dat zijn vaak jongeren die ook al actief zijn in onze speelpleinwerking. Maar het kunnen ook andere vrijwilligers zijn, die graag met kinderen werken, om de sfeer in het vaccinatiecentrum wat kindvriendelijker en speelser te maken. Het is de bedoeling dat ze kinderen aanspreken, high fives geven, hier en daar een sprongetje of een dansje doen. Dat maakt het voor de kinderen wat aangenaam en leuk."

Er kwamen al wel wat positieve reacties binnen, maar de gemeenten willen er zeker voldoende. "Het dragen van zo'n pak is wel heel intensief. Dat kan je geen 8 uur per dag doen. Nieuwe vrijwilligers zijn dus heel welkom."

Meest gelezen