De politie sloot de Stationssteenweg af tijdens de brandweerinterventie. © lokale politie Berlaar-Nijlen 

Brand richt aanzienlijke schade aan in kleine loods achter woning

Kessel -

Het heeft dinsdag gebrand in een kleine loods achter een woning in de Stationssteenweg in Kessel (Nijlen). Heel wat goederen die in de gebouw stonden, raakten beschadigd door het vuur.

Het vuur brak in de loop van de voormiddag uit. De bewoners merkten de brand zelf op en probeerden de vlammen, in afwachting van de komst van de brandweer, zelf te doven. “Wij kregen het vuur wel vrij snel onder controle. Toch is de schade aanzienlijk. Heel wat spullen zoals gereedschap en tuinmeubilair raakten beschadigd door de hitte, het roet of het bluswater. Zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping”, zegt brandweerofficier Danny Theunen.

De politie sloot de Stationssteenweg af tijdens de brandweerinterventie. Een ziekenwagen diende de bewoners zuurstof toe omdat ze te lang in de rook hadden gestaan.

De loods, ongeveer vier op acht meter groot, grenst aan een (leegstaande) woning. “Preventief zijn we in dat gebouw een kijkje gaan nemen om zeker te zijn dat er geen doorslag van het vuur was. Dat bleek gelukkig niet het geval te zijn”, aldus nog Theunen.

De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend. Na anderhalf uur werd de rijbaan opnieuw opengesteld voor het verkeer. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER