"Dag lang bijna letterlijk over de auto's lopen in binnenstad Antwerpen", alweer grote drukte en veel Nederlanders

Het was vandaag net als gisteren bijzonder druk in Antwerpen. Intussen is de grootste drukte voorbij. De politie van Antwerpen heeft vanmiddag iedereen opgeroepen om weg te blijven met de auto in de Antwerpse binnenstad. Alle wegen waren verzadigd en de centrumparkings waren allemaal volzet. Op verschillende plaatsen in de oude binnenstad stuurde de politie het autoverkeer richting de Park & Ride-zones buiten de stad.

De wegen in de binnenstad van Antwerpen waren vandaag oververzadigd. De centrumparkings liepen vol en er stonden lange wachtrijen met auto's op de straten voor de inritten van de parkings.

De politie stuurde het autoverkeer naar de Park & Ride-zones buiten de stad. "Er is momenteel erg veel verkeer in de binnenstad. Parkeren is daar momenteel niet aangewezen", zei de Antwerpse politie.

Intussen is de uittocht begonnen en is de grootste drukte voorbij. "Het was vanmiddag over de koppen lopen in het centrum van Antwerpen en ook bijna letterlijk over de auto’s", legt verkeersanker Hajo Beeckman uit.

"Rond een uur of drie zaten alle parkeerterreinen in het centrum van de stad propvol. Toch bleven vooral Nederlandse automobilisten aanschuiven voor een vrije plaats. Dat veroorzaakt ellenlange files in straten van de stad. De door Antwerpen eerder aangekondigde afleiding van het autoverkeer naar de randparkings heeft niet het verhoopte resultaat opgeleverd."

Er zijn bijzonder veel auto's met een Nederlandse nummerplaat gespot in de Scheldestad. Door de lockdown in Nederland kiezen veel Nederlanders ervoor om over de grens te gaan shoppen tijdens de eindejaarsperiode.

Meest gelezen