De jongeman kwam met zijn wagen tegen een boom naast de N80 terecht.
Volledig scherm
De jongeman kwam met zijn wagen tegen een boom naast de N80 terecht. © Hulpverleningszone Oost

Twintiger overleeft klap tegen boom niet: “Hij reed minstens 160 kilometer per uur en droeg geen gordel”

Landen/Sint-TruidenOp de Steenweg op Sint-Truiden (N80) op de grens van Gingelom en Wezeren bij Landen is in de nacht van maandag op dinsdag een dodelijk ongeval gebeurd. Een jongeman van 29 uit Sint-Truiden verloor er de controle over het stuur en kwam met zijn wagen tegen een boom terecht. Voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten. Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige reed de jongeman veel te snel.

  1. Sint-Truiden krijgt na zes jaar opnieuw EK-dorp op Grote Markt met ‘Bar Berlin’: “Feest voor alle Truienaren”
    PREMIUM

    Sint-Trui­den krijgt na zes jaar opnieuw EK-dorp op Grote Markt met ‘Bar Berlin’: “Feest voor alle Truienaren”

    De Grote Markt van Sint-Truiden moet in juni en juli één grote feestlocatie worden. Na zes jaar pakt de stad opnieuw uit met een scherm van 120m² groot om de matchen van de Rode Duivels tijdens het EK voetbal te volgen. Voetballiefhebbers kunnen bij ‘Bar Berlin’ terecht voor voorbeschouwingen, analyses en uiteraard de matchen zelf, maar daarnaast kan je er ook terecht voor de Midweekfeesten, kidsdays, een discoparty én de viering van ereburger Simon Mignolet.
    Sint-Truiden
  2. DE DAGSCHOTEL. Gambrinus ‘t Land van Belofte, in historisch pand uit 1666: “Aan vrijdag visdag durven we niet te raken”
    PREMIUM

    DE DAGSCHOTEL. Gambrinus ‘t Land van Belofte, in historisch pand uit 1666: “Aan vrijdag visdag durven we niet te raken”

    Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men nog zelden een restaurant met dagschotel tegen… Maar klopt dat wel? HLN gaat op zoek naar de gezelligste eethuizen waar je bij een goed glas nog een snelle, warme maaltijd kan krijgen. We vonden er met Gambrinus ‘t Land van Belofte één in de suikerstad Tienen waar je voor een zachte prijs van dinsdag tot vrijdag van een bijzonder stevige dagschotel kan genieten. Aan zaakvoerder Koen Quinten vroegen we naar hét geheim én de belevenis in zijn zaak. “Tijdens de zomermaanden gaan we wat meer de mediterraanse toer op.”
    Tienen
  1. De onstuitbare opmars van alcoholvrij bier: “Vroeger was je een loser als je een ‘groene’ Stella dronk. Nu is het omgekeerde waar”
    PREMIUM

    De onstuitba­re opmars van alcohol­vrij bier: “Vroeger was je een loser als je een ‘groene’ Stella dronk. Nu is het omgekeerde waar”

    “Een aantal jaar geleden verkochten we nog geen tien alcoholvrije biervarianten. Nu zijn dat er een vijftigtal.” Weinig succesverhalen spreken zo tot de verbeelding als dat van alcoholvrij bier. Waar voor het ‘nulprocent-gerstenat’ luttele jaren geleden nog alom de neus werd opgehaald, kondigde hoofdsponsor AB InBev deze week zijn Corona Cero aan als vlaggenschip van de Olympische Spelen in Parijs, én rapporteerde de bierreus een toegenomen verkoop van bijna een kwart in twee jaar tijd. Maar maakt de NA-variant ook een kans in bierhoofdstad Leuven? Op zoek naar het antwoord. “De huidige generatie gaat heel anders om met alcoholconsumptie.”
    Landen
  2. Niet naar het stemhokje, nu opkomstplicht vervalt? Misschien doet bloederige nacht in 1902 u twijfelen: “Zes Leuvenaars gaven hun leven”
    PREMIUM
    34

    Niet naar het stemhokje, nu opkomst­plicht vervalt? Misschien doet bloederige nacht in 1902 u twijfelen: “Zes Leuvenaars gaven hun leven”

    “De Burgerwacht schoot met scherp op de betogers.” Bij de Bloednacht, herdacht op de Stadsbegraafplaats, stierven zes arbeiders in de straten van Leuven in de strijd voor het algemeen enkelvoudig stemrecht. Met de opkomstplicht die vervalt voor de provincieraads- en gemeenteraadsverkiezingen wordt die gebeurtenis plots weer actueel. We spraken met historicus Jaak Brepoels en voormalig minister en burgemeester Louis Tobback: welke lessen moeten we trekken uit die zwarte bladzijde in de geschiedenis? “Denken traditionele partijen dat Vlaams Belang of PVDA zo minder stemmen zullen behalen? Dat is lang niet zeker.”
    Leuven