Onze reporter in Oostenrijk: “Skiën mag zonder mondmasker, maar bij elke lift en het aanschuiven is het verplicht”

Wat zijn de coronamaatregelen in de skigebieden? Onze reporter Birgit Herteleer is momenteel in Flachau, Oostenrijk. “Voor wie wil gaan skiën, geldt er 2G. Met een PCR-test kan je geen skipas kopen”, vertelt ze. “Maar eens je op de ski’s staat, is het zoals vroeger.”

  1. Robin Ramaekers bezocht Nablus: “Ook Palestijnen op Westelijke Jordaanoever hebben geen enkel perspectief meer”

    Robin Ramaekers bezocht Nablus: “Ook Palestij­nen op Westelijke Jordaanoe­ver hebben geen enkel perspec­tief meer”

    De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft een onaangekondigd bezoek gebracht aan de Westelijke Jordaanoever. Hij sprak in Ramallah ongeveer een uur met president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit over de toekomst van Gaza. “Ook daar moet nu al over worden nagedacht. Voor de Amerikanen zou het een optie kunnen zijn dat de partij van de Palestijnse president opnieuw aanwezig zou zijn in Gaza, na deze oorlog", legt VTM Nieuws-journalist Robin Ramaekers uit.
  2. Kotcrisis in Leuven? Studenten en ouders schuiven urenlang aan om (dure) koten te bezichtigen

    Kotcrisis in Leuven? Studenten en ouders schuiven urenlang aan om (dure) koten te bezichti­gen

    Het is niet simpel om een goed studentenkot te vinden in Leuven. Tal van (toekomstige) studenten waagden vandaag - al dan niet in het gezelschap van hun ouders - toch hun kans om een kamer te vinden. Ze moesten wel wat geduld oefenen. Alvorens zelfs maar de inkomhal van het kotgebouw te mogen bewonderen, moest er urenlang worden aangeschoven. En wie pech had, stond in de rij voor niets. “De combinatie van weinig kamers en een grote instroom zorgt voor een grote rush op studentenkamers", aldus Michiel Jacxsens van verhuurkantoor Xior bij VTM Nieuws.