Direct naar artikelinhoud
NieuwsFrank Raes

‘Het zit erop’: sportjournalist Frank Raes neemt afscheid van ‘Extra Time’

Frank Raes.Beeld VRT

Frank Raes heeft er zijn laatste uitzending als presentator van het populaire voetbalprogramma Extra Time opzitten. Net als andere schermgezichten zoals Martine Tanghe, Linda De Win en Michel Wuyts moet hij op pensioen.

“Tot in de Pampa’s ergens, tot ziens.” Frank Raes nam dinsdagavond met een kwinkslag afscheid van de kijkers van het populaire televisieprogramma Extra Time. Van achter zijn tafel met (soms tegenwerkend) touchscreen leidde Raes het programma al sinds 2009 in goede banen, goed voor meer dan 400 afleveringen.

Al was Raes meer dan enkel de presentator van de wekelijkse voetbaltalkshow. Hij werkte meer dan veertig jaar als sportjournalist. In het begin deed hij dat voor verschillende sporten, gaandeweg groeide hij uit tot een erg geliefd voetbalcommentator.

Lees ook

‘Zie ik er soms uitgeblust uit?’: Linda De Win verlaat met tegenzin de VRT-nieuwsdienst

Michel Wuyts over gedwongen afscheid bij VRT: ‘Ik had aan het eind van de rit meer erkentelijkheid verwacht’

‘Elke roos heeft doornen, ook The Rose van de Reyerslaan’: ex-collega schetst portret van Martine Tanghe

Eigenlijk ging Raes in 2019 al op pensioen, al bleef hij zijn kindje Extra Time presenteren. Na de beslissing van de VRT om afscheid te nemen van pensioengerechtigde schermgezichten Martine Tanghe, Linda De Win en Michel Wuyts gold ook voor Raes hetzelfde.

Eerder raakte al bekend dat Aster Nzeyimana vanaf januari de honneurs zal waarnemen in de plaats van de Antwerpse presentator. “Aster gaat dat fantastisch doen”, stamelde een duidelijk geëmotioneerde Raes voor de camera’s. “Het zit erop.”