Een sfeerbeeld van het allerlaatste échte Autosalon dat tot op vandaag werd georganiseerd, in januari 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Een sfeerbeeld van het allerlaatste échte Autosalon dat tot op vandaag werd georganiseerd, in januari 2020. © Photo News

Nog 11% minder auto’s verkocht dan in het al rampzalige 2020: waarom 2021 zowat de slechtste autoverkoop ooit kent

Na een al bloedrood 2020 is de Belgische autoverkoop het bijna voorbije 2021 helemaal gekelderd. Met naar schatting zo’n 385.000 verkochte personenwagens zal dit jaar nóg slechter doen dan de 431.491 vierwielers vorig jaar — toen de garages nochtans een tijd gesloten waren — én al zeker dan de 550.003 die in het coronavrije 2019 een nieuwe eigenaar kregen. Opvallend: in dit bijna afgelopen rampjaar is BMW het Duitse Volkswagen voorbijgestoken als bestverkochte automerk in België.

61 reacties

  • eric meers

    2 jaar geleden
    ik rij gemiddeld 8 jaar met een wagen , wat moet ik kopen diesel , benzine , elektrisch ...waarvan ik zeker kan zijn dat de komende 8 jaren de brandstof voorradig en betaalbaar zal blijven ? Dus stel ik de aankoop nog minstens 2 a 3 jaar uit .
  • Henri Demeer

    2 jaar geleden
    wie koopt nog nieuw als je er binnen de als maar korter wordende tijd niet meer mag mee rijden of kapotbelast wordt .
  • Léon-Bernard Giot

    2 jaar geleden
    Een twintigjarige overheidswaarborg dat je met dezelfde wagen zal mogen blijven rijden is de énige oplossing.
  • Herman Leysen

    2 jaar geleden
    Waterstof zal de toekomst zijn. Volg aandachtig de laatste ontwikkelingen en actuele toepassingen en je ziet wat er zal gebeuren.
  • Lily Dossche

    2 jaar geleden
    Maak het nog wat duurder en de ganse autoindustrie gaat ten onder , eerlijke prijs voor eerlijke koopwaar ......Vele diesels met ad blue zijn milieu vriendelijk maar de belangen liggen duidelijk elders ......!!