Boom valt op auto tijdens stormweer: 2 doden

Een omgevallen boom heeft donderdagavond twee levens geëist in Dalhem, niet ver van de taalgrens met Voeren. Het ongeval gebeurde omstreeks 20 uur op de rue des Fusillés, tussen Berneau en Warsage. Op dat moment waaide het heel hard in de regio.

fivr, NM

Een zware windstoot ontwortelde omstreeks 20 uur een dikke boom die langs het wegdek stond op de weg van Warsage naar Berneau. De boom viel op het dak van een voorbijrijdende auto die van Warsage richting Berneau reed. De twee inzittenden, afkomstig uit de regio Aubel, konden niet ontsnappen en moesten door de brandweer bevrijd worden uit het voertuig.

De 45-jarige bestuurder overleed ter plaatse. Zijn 41-jarige passagier raakte levensgevaarlijk gewond en nog werd naar de spoeddienst in het Luikse overgebracht. Daar overleed de vrouw aan haar verwonidngen.

Na de vaststellingen door politie en experts werd de weg door de brandweer vrijgemaakt.

OVERZICHT. Stormweer zorgt voor schade in Limburg, treinverkeer onderbroken in Diepenbeek

Limburg wordt donderdag geteisterd door stormweer. In de hele provincie is ‘code geel’ van kracht. Gemeenten roepen op tot voorzichtigheid. “Gebruik uw gezond verstand”, luidt het. De storm zorgde al voor heel wat schade. Een overzicht.


Hebt u videobeelden van de schade die het stormweer heeft aangericht in uw gemeente? Bezorg ze ons via www.hbvl.be/upload. Foto's kan u ons bezorgen via deze uploadpagina.

ALBUM. Bekijk de foto's van onze lezers hier.


Bij de noodcentrale 100 in Hasselt zijn sinds 14 uur een tiental oproepen binnengelopen voor stormschade. De oproepen gingen vooral over omgewaaide bomen en losgekomen dakpannen. Maar op sommige plaatsen was er meer schade.

Op de Meldertsebaan in Lummen kwam een boom op een auto terecht. De boom werd zo'n 30 meter meegesleurd. De bestuurster van de wagen raakte gewond. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht. Enkele minuten later knalde een scooter tegen de omgevallen boom.

Het treinverkeer in Limburg bleef niet gespaard van het stormweer. Omstreeks 17.15 uur belandde een omgewaaide boom op de sporen ter hoogte van de Molenstraat in Diepenbeek. Daardoor was er een tijdlang geen treinverkeer mogelijk tussen de stations van Hasselt en Diepenbeek. De brandweer kwam ter plaatse om de boom op te ruimen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het treinverkeer tussen Landen en Sint-Truiden was sinds 20 uur een tijdlang onderbroken. Een omgewaaide boom lag op de sporen. Er stond geen trein geblokkeerd. Wel moesten treinen omrijden of waren er reizigers die moesten overstappen op bussen. Omstreeks 22u verliep het treinverkeer weer normaal.

Aan de Grendelbaan in Diepenbeek is door de felle wind een boom tegen de gevel van een huis beland. Even verderop, op de Diepenbekerweg in Hasselt, waaide een aanhangwagen met daarop een reclamepaneel om.

In de Boomstraat in Bilzen viel dan weer een boom op de rijbaan. Dat zorgde voor de nodige verkeershinder. In de Langblookstraat is zowat 2 vierkante meter pannen weggeblazen.

Ook in Vliermaal (Kortessem) heeft de wind lelijk huisgehouden. Daar rukte die het dak van een huis af.

Op de Visesteenweg in Riemst heeft de wind het zeil van een vrachtwagen gerukt en de laadruimte volledig vernield.

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer