© Bdd

Kobe Ilsen zet zich aan reuzenhap ‘Vulkaan van Balen’

Eén-presentator Kobe Ilsen waagde zich gisteren aan de Vulkaan van Balen. Hij testte de recentste uitdaging van de Broodjeshoek uit voor het programma Over Eten.

Tommy Maes

De Vulkaan van Balen is een hol brood gevuld met een kilo spaghetti, afgetopt met vier satés en een ‘extra spicy’ vuurburger. Deze stevige snack is de jaaruitdaging van de Broodjeshoek in Balen, die eerder al toppers als de Balense Reus, de Toren van Balen en het Monument van Balen uitbracht. Wie de Vulkaan volledig op krijgt binnen de veertig minuten, maakt kans op een reis naar Sicilië.

Porties

Presentator Kobe Ilsen ging de uitdaging aan voor het één-programma Over Eten. “We werken momenteel aan een aflevering over porties. Hoeveel mag je eten? Wanneer overdrijf je?” Voor de uitdaging kreeg Kobe coaching van eetkampioen Rik Nauwelaerts. “Ik geef hem tips die nuttig kunnen zijn om de uitdaging tot een goed einde te brengen”, zegt Rik. “Maar deze uitdaging moet je zeker niet onderschatten. Ik heb de Vulkaan al geprobeerd en mij is het net niet gelukt. Ik had wel een slechte timing uitgekozen, dus de uitdaging is zeker te kloppen.”

Hoe Kobe het er uiteindelijk van afbracht, kunnen we nog niet vertellen. Wellicht wordt de reportage in de loop van april uitgezonden.

www.een.be/over-eten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER