Overlegcomité komt “in de loop van de dag” bijeen over cultuursector

Het Overlegcomité van de federale regering en de deelstaten komt in de loop van de dag elektronisch samen over een heropening van de cultuursector. Eerst moet minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een ontwerp van koninklijk besluit klaar hebben, valt te horen in regeringskringen.

evdg
Bron: BELGA

De federale vicepremiers kwamen gisterenavond/dinsdagavond al bijeen, nadat de Raad van State de sluiting van de cultuursector had teruggedraaid. Het kernkabinet wil terugkeren naar de regeling voor indoorcultuur van voor het Overlegcomité van vorige week, wat betekent dat er maximaal 200 mensen aanwezig mogen zijn met mondmaskers, coronapas en voldoende afstand. Er werd ook beslist om vandaag/woensdag een nieuw Overlegcomité te organiseren om het licht finaal op groen te zetten.

Die vergadering zal digitaal plaatsvinden “in de loop van de dag”, valt te horen. Een concrete timing is er nog niet. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden werkt nu eerst aan een ontwerp van het koninklijk besluit, dat het vorige moet vervangen. Na het Overlegcomité is er ook nog een elektronische ministerraad, om het KB goed te keuren.

Volgende week volgt dan nieuw overleg om de epidemiologische situatie opnieuw te evalueren en een structurele oplossing uit te werken voor de cultuursector. “Voor de toekomst moeten er meer proportionele normen komen, zodat we met dit virus kunnen leven, met respect voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor mentaal welzijn”, verklaarde Ecolo-vicepremier Georges Gilkinet dinsdagavond.

LEES OOK. Niet iedereen in cultuursector enthousiast: “Dit is voor ons eigenlijk een worstcasescenario”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER