Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé!
Wie is Philip De Bruijn?
• 31 jaar
• Eigenaar van Stills, cocktailbar in Aarschot
De eindejaarsfeesten komen eraan. Ben je op zoek naar cadeautips, wil je het beste halen uit je kerstboom of heb je inspiratie nodig voor een kerstmenu? In onze kerstgids vind je alles om er het beste feest van te maken.
Champagne daisy
Ingrediënten (voor één drankje)
• 0,5 cl citroensap
• 1 cl veenbessensiroop
• 2 cl gin
• Champagne (of andere schuimwijn)
Voor 4 porties veenbessensiroop: 50 gram verse veenbessen • 100 ml water • 100 gram kristalsuiker
Als garnituur: citroenzeste • verse veenbessen op een prikker
Bereiding
1. Gebruik een champagneglas, idealiter een slanke flûte. Laat het glas koelen door het enkele minuten in de diepvries te steken.
2. Maak de veenbessensiroop. Laat de verse veenbessen inkoken met water en suiker. Het is klaar wanneer je een dikkere, roodgekleurde suikersiroop hebt. Wanneer het snel moet gaan, kan je ook grenadine of een andere bessensiroop uit de supermarkt gebruiken.
3. Doe het citroensap, de veenbessensiroop en de gin in het champagneglas. Roer kort.
4. Plaats een lange lepel in het glas en giet er voorzichtig de champagne over. Zo creëer je twee lagen.
5. Serveer! En herinner je gasten eraan om kort de twee lagen door elkaar te roeren voor ze een slokje nemen.
Extra tip: Voor een kruidige toets kan je één kruidnagel, een halve kaneelpijp, wat geschaafde nootmuskaat en enkele druppels vanille-extract (of een zakje vanillesuiker) toevoegen.
Reindeer Romance
Ingrediënten (voor één drankje)
• 3 cl citroensap
• 2 cl kaneelsiroop
• 4 cl bio appelsap
• 5 cl bourbon whiskey (Niet je ding? Dan kan je ook vodka of gin gebruiken)
Voor 4 porties kaneelsiroop: 100 gram suiker • 100 ml water • 1 kaneelstokje
Voor de garnituur: 1 kaneelstok • gedroogd appelschijfje
Bereiding
1. Maak de kaneelsiroop een dag op voorhand. Laat de suiker oplossen in het water. Breek een kaneelpijp in stukjes en voeg deze toe. Breng kort aan de kook en laat dan een nachtje afgesloten trekken in de koelkast.
2. Gebruik een tumbler, dat is een breed laag glas.
3. Doe alle ingrediënten samen in het glas over ijsblokken en roer 15 seconden.
4. Werk af met je garnituur.
Christmas in a cup
Ingrediënten (voor één glas)
• 1 eigeel
• 2 el gesuikerde gecondenseerde melk
• 5 cl halfvolle melk
• 5 cl cognac
Voor de garnituur: geschaafde nootmuskaat of kaneel
Bereiding
1. Mix het eigeel met de gesuikerde gecondenseerde melk met een mixer.
2. Voeg de melk toe.
3. Voeg de cognac toe en mix kort (15 seconden) tot een licht schuimige massa.
4. Vul een glas met ijsblokken. Je kan kiezen voor een tumbler, een wijnglas of een metalen kelk. Giet je cocktail uit.
5. Werk af met wat nootmuskaat.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
Geen geslaagd aperitief zonder lekkere hapjes. Mag het eens iets anders zijn dan een fles bubbels en chips? Dan geeft foodstylist en culinair meesterbrein Sonja Peeters alvast de nodige inspiratie voor een spetterend avondfeest. Van een rode gin-tonic met veenbessen en granaatappel tot een rumcocktail met gemberbier: met deze cocktails weet je sowieso te verrassen. En als extraatje serveert Sonja telkens een bijpassend hapje. Santé! -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
Bij nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat je een architect inschakelt, maar hoe zit dat bij een renovatieproject? Moet je daar ook verplicht ééntje onder de arm nemen? Of zijn er uitzonderingen? Bouwsite Livios geeft uitleg. -
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
Elke ochtend hetzelfde dilemma: begin ik mijn dag met thee of koffie? Voor de eeuwige twijfelaars is er de London Fog Tea Latte. Het is een combinatie van zwarte thee, gestoomde melk en vanillesuiker en helemaal niet moeilijk te maken, zo blijkt. Wij tonen je hoe. -
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult