©  REUTERS

Boete van 8,66 miljoen voor Deutsche Bank

De Duitse financieel toezichthouder BaFin heeft een miljoenenboete opgelegd aan Deutsche Bank wegens tekortkomingen bij het interne controlesysteem van de bank. De grootste bank van Duitsland moet 8,66 miljoen euro boete betalen, “omdat het bij de berekening van de Euribor geen efficiënt preventief en controlebeleid hanteerde”, klinkt het.

Bron: BELGA

Deutsche Bank aanvaardt de boete en heeft haar interne controlesysteem al aangepast, zegt ze woensdag.

De Euribor (Euro Interbank Offered Rate) wordt net als de Libor gebruikt als basis voor miljardentransacties, van woonkredieten tot complexe derivaten. Enkele jaren geleden kwam aan het licht dat medewerkers van verschillende grootbanken over de hele wereld jarenlang de berekening van deze referentierentetarieven hadden gemanipuleerd om hogere winsten te genereren. Deutsche Bank moest in dat kader al enkele hoge boetes betalen.

Sinds begin 2018 gelden strenge verplichtingen voor de banken om door middel van interne controles ervoor te zorgen dat er geen manipulatie meer plaatsvindt. Maar volgens BaFin heeft Deutsche Bank hier tot begin 2020 niet aan voldaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer