Zelfs in de bergritten van Tour de France ontbrak de pikante bus van Sauna Diana niet, al krijgt die geen blik van de passerende Andy Hampsten.
Volledig scherm
PREMIUM
Zelfs in de bergritten van Tour de France ontbrak de pikante bus van Sauna Diana niet, al krijgt die geen blik van de passerende Andy Hampsten. © Photo News

Pikante pret in het peloton: dit is het portret van de moeder aller wielerbussen, ‘Sauna Diana’

WielrennenDe ‘moeder aller wielerbussen' lijkt dan toch gered. Nadat een brandstichting de beroemde dubbeldekker van Club Diana langs de E19 vlak over de Nederlandse grens vernielde, is een succesvolle crowdfunding opgestart. De bus met die eeuwige pikante dame op de zijkant is dan ook een monument in de wielergeschiedenis. Zonder deze ‘rijdende kleedkamer’ van Corry en Frans Siemons — destijds ook uitbaters van seksclub Sauna Diana — zou er vandaag van de ultramoderne bussen in het profpeloton pas veel later sprake zijn geweest. 

2 reacties

  • Christian Deckers

    2 jaar geleden
    Formidabel wat de club- en ploegeigenaars destijds uit hun mouw geschud hebben, puur met commercieel inzicht. Nochtans mensen van eenvoudige afkomst uit de boerenbuiten, zéker onbekend met woorden als PR (tenzij partnerruil, maar da's iets anders) , marketing, business-boosters enz. en nog minder bekend met rondfladderende gladde figuren die die termen als broodwinning hanteren. Top van in het begin, top tot op het eind. Echt iconisch.
  • Jan hertogs

    2 jaar geleden
    Schitterend😂👍👍👍