Wegpiraat filmt roekeloze rit door Mol en plaatst beelden zelf online

 © YouTube

Op Youtube is een video opgedoken van een roekeloze bestuurder die zichzelf filmt terwijl hij met zijn auto aan een zeer hoge snelheid door de straten van Mol raast. De jongeman duwt stevig op het gaspedaal als hij uit de bocht komt en maakt meerdere gevaarlijke slipbewegingen.

Wouter van Biezen

De jongeman beweert onder de video dat de beelden werden opgenomen in Mexico, terwijl duidelijk te zien is dat het om de Kempense gemeente Mol gaat. In het begin van het filmpje scheurt de wegpiraat met zijn bolide ter hoogte van de Keirlandse Zillen om vervolgens als een gek te driften over het stationsplein. Daarna rijdt hij via de Jakob Smitslaan, Peerdskerkhof en Korenbloemstraat naar de Nieuwstraat. Vanaf dan gaat de snelheid pas echt de hoogte in. Even vlamt hij zelfs over het tegenliggende baanvak waarna hij weer enkele keren stevig drift.

De man steekt hierna de Zuiderring over en vervolgt zijn dollemansrit in de Hemelrijkstraat en Kruisven/Heidehuizen. Ter hoogte van woonzorgcentrum Hemelrijck verliest hij een ogenblik de controle over het stuur. De handgebaren die hij daarbij maakt, spreken boekdelen: het was nipt. En nóg houdt het niet op. Aan het Schooltje van de Hei blijft hij het gaspedaal stevig induwen en showt hij zijn volgers wat hij allemaal kan. Op het einde van het filmpje racet hij vrolijk verder over de smalle plattelandswegen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de jongeman zulke gevaarlijke stoten uithaalt. Op zijn Youtubekanaal zijn een tiental gelijkaardige video’s terug te vinden, meestal zelf gefilmd met de andere hand aan het stuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen